Mergea s-a calificat după o partidă întreruptă de 4 ori!

178

Gorjeanul Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna merg mai departe la Wimbledon. Favoriţii numărul 6 ai turneului, Mergea şi Bopanna, s-au calificat în turul 3, după victoria în faţa perechii Andrej Martin / Hans Podlipnik-Castillo (7-5, 6-2). Partida a fost întreruptă de patru ori din cauza ploii! Condiţiile meteo nefavorabile au dus şi la o decizie controversată a organizatorilor. Astfel, pentru prima oară după 12 ani, meciurile din proba de dublu masculin de la Wimbledon s-au desfăşurat după sistemul cel mai bun din trei seturi. Deşi a făcut parte din perechea învingătoare, Mergea a declarat pentru digisport.ro că această hotărâre l-a bulversat: “Planul este să se joace trei din cinci, dar anunţă cu câte un tur înainte dacă au nevoie să se joace două din trei. Sincer această schimbare nu ne-a plăcut, dar înţelegem motivele pentru care a apărut. Sperăm ca din următorul tur să jucăm 3 din 5 aşa cum este tradiţia aici la Wimbledon”.
Tenismenul din Gorj a vorbit şi despre dificultăţile care au apărut din cauza pauzelor neprevăzute: “Suntem aici de la 8 dimineaţa. Am trecut prin toate condiţiile atmosferice. Terenul foarte greu, adversarii foarte dificili. Important este că ne-am ţinut capul pe umeri şi am reuşit să profităm de oportunităţile pe care le-am avut. A fost o zi grea. Au apărut câteva contracturi musculare, dar totul va fi ok”.
În următorul tur, Mergea şi Bopanna se vor duela cu perechea învingătoare dintre Matkowski / Paes şi Kontinen / Peers.

Halep şi-a aflat adversara
Simona Halep s-a calificat în optimile de la Wimbledon după ce a trecut în două seturi, 6-4, 6-3, de olandeza Kiki Bertens.Favorita numărul 5 se va duela în turul următor cu jucătoarea din SUA, Madison Keys. Aceasta a trecut în turul 3 de Alize Cornet (Franţa), în trei seturi, 6-4, 5-7, 6-2.
Halep şi Keys se vor întâlni pentru a treia oară în carieră. Până acum, cele două şi-au împărţit victoriile.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here