Membri PP-DD, reţinuţi şi cu banii luaţi

487

Doi membri ai Partidului Poporului Dan Diaconescu au fost reţinuţi pentru şantaj, după ce candidata la Colegiul 5 de deputaţi, Niculina Mocioi, totodată şi secretar general al PPDD Gorj, a depus plângere la poliţie în acest sens. Candidata bănuia că este ameninţată de susţinătorii USL, însă în urma flagrantului s-a descoperit că şantajiştii erau colegi de partid cu aceasta. La audieri, cei doi membri PPDD au declarat că o ameninţau pe Niculina Mocioi pentru că le-a promis că îi va plăti dacă lipesc afişe şi, în acelaşi timp, dacă le vor rupe pe cele ale adversarilor politici, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Doi tineri din Târgu-Jiu, înscrişi în Partidul Poporului-Dan Diaconescu au fost reţinuţi miercuri seara pentru şantaj. Ei ar fi ameninţat cu moartea chiar pe cea care ocupă funcţia de secretar genereral al PPDD Gorj, cerându-i în acelaşi timp şi diverse sume de bani. „În data de 21 noiembrie 2012, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată direct de către reprezentanta unei formaţiuni politice, cu privire la faptul că, în ultimele zile, în mod frecvent, este ameninţată cu acte de violenţă de către un tânăr, care îi pretinde, în mod injust, suma de 150 lei, pentru activităţile desfăşurate în campania electorală. În seara aceleiaşi zile, în jurul orelor 22:00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Gorj şi Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, sub coordonarea unui procuror, au organizat acţiunea de prindere în flagrant. Astfel, în timpul flagrantului organizat în municipiul Târgu-Jiu, poliţiştii i-au surprins pe C.N.I., de 20 ani şi P.N., de 23 ani, ambii din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj, în momentul în care aceştia primeau de la partea vătămată, în mod injust, suma de 300 lei”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IJP Gorj.

Somnul raţiunii naşte monştri!
De fapt, cea ameninţată era Niculina Mocioi, candidat pe Colegiul 5 de Deputaţi din Gorj, cea care le promisese membrilor de partid diverse sume de bani dacă asigură afişajul electoral al PP-DD şi, în acelaşi timp, dacă participă la ruperea afişelor USL. Mocioi a crezut că cei care o şantajează sunt adversarii politici şi s-a gândit să le facă figura, reclamându-i la poliţie. A încremenit când, în urma flagrantului, a văzut că erau colegii săi de partid cei care îi ceruseră banii. De fapt, lipitorii de afişe nu au cerut nimic în plus faţă de ce au muncit. Cei de la PPDD le-au promis câte 150 de lei la fiecare.  În ultima vreme, tot mai mulţi membri ai PPDD s-au plâns de faptul că li s-au promis bani pentru a pune afişe şi n-au mai primit nimic, în final. Cei doi tineri au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi pentru mandat de arestare. Cu siguranţă vor primi doar o interdicţie. “Nu am făcut altceva decât să ne cerem banii noştri munciţi şi promişi. Am lucrat pentru ei pentru lipirea afişelor, am lucrat pentru ei şi asta ne-au promis pentru lipirea afişelor. Banii ne-au fost promişi de domnul Buleteanu şi de către domnul Dan Diaconescu. Domnul Buleteanu a spus că ne dă şi mâncare şi noi n-am primit nimic. În două zile, doar un pachet de biscuiţi. Ni s-au promis 100 de lei pe zi. Noi nu am vrut niciun ban în plus şi nu i-am ameninţat. Noi am cerut doar ce ni s-a promis”, a fost declaraţia tinerilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, acolo unde au fost aduşi pentru emiterea mandatelor de arestare.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here