Medicii din centrele de permanenţă aşteaptă banii pe luna iulie

304

4Cadrele medicale care-şi desfăşoară activitatea în centrele de permanenţă de pe raza judeţului Gorj nu şi-au primit până în prezent banii pentru serviciile efectuate în luna iulie. Aceşti bani ar fi trebuit să ajungă la medici până la sfârşitul lunii august.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spun că aşteaptă să primească banii de la Bucureşti pentru a-i putea plăti pe medici.

La nivelul judeţului nostru funcţionează cinci centre de permanenţă, în localităţile Cătune, Mătăsari, Peştişani, Logreşti şi Samarineşti. În ele îşi desfăşoară activitatea 32 de medici. Aceste cadre medicale sunt supărate din motiv că nu şi-au primit banii pentru serviciile medicale efectuate în luna iulie şi speră ca situaţia să se remedieze în cel mai scurt timp.

CJAS aşteaptă banii pentru a-i distribui

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că banii pentru centrele de permanenţă sunt alocaţi de către Ministerul Sănătăţii. „Ministerul Sănătăţii trimite banii la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, de acolo ajung la casele judeţene şi de la acestea la centrele de permanenţă. La nivelul judeţului Gorj, pe luna iulie încă nu am achitat sumele medicilor din centrele de permanenţă; încă aşteptăm să ne vină banii de la Bucureşti. Sperăm ca în următoarele zile să vină. Aceste plăţi trebuiau făcute până la 30 august”, explică Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj. Reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj recunoaşte că nu aceste plăţi se fac cu întârziere, dar spune că nu este vina CJAS. „A fost o dată un decalaj şi de atunci banii au venit cu regularitate, dar s-a păstrat întârzierea aceea. De venit vor veni”, precizează Şurlea. Reamintim faptul că începând cu data de 1 iunie au intrat în vigoare noi reguli pentru desfăşurarea activităţii medicilor de familie în centrele de permanenţă. Prin noile reglementări sunt prevăzute măsuri care duc la suplimentarea veniturilor medicilor de familie şi a asistenţilor medicali care lucrează în aceste centre şi asigură asistenţă medicală permanentă. De asemenea, trebuie precizat că pentru luna iunie, în judeţul nostru au ajuns 74.000 lei pentru cadrele medicale din toate cele cinci centre de permanenţă.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.