Medicii de familie nu au avut cu cine să negocieze contractele

234

moisescu-mihail-motruMedicii de familie din Gorj aveau programată pentru data de 9 august o nouă rundă de negocieri pentru contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS).

Din păcate pentru ei, şi această tentativă de a sta la masa negocierilor a eşuat. Motivul este aflarea preşedintelui CJAS în concediu de odihnă. Până la întoarcerea acestuia nu se va purta nicio discuţie pe marginea contractului-cadru.

La primele ore ale zilei de 9 august, medicul Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj aştepta să i se confirme disponibilitatea conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj pentru începerea negocierilor. „Aştept să mă sune directorul adjunct, Şurlea, şi să-mi spună la ce oră să merg la CJAS”, mărturisea Moisescu la începutul zilei de marţi. Medicul era pregătit să se aşeze la masa negocierilor cu reprezentaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cu atât mai mult cu cât i se promisese încă de săptămâna trecută că negocierile se vor ţine de luni sau marţi.

Contractele se negociază după concediul lui Cocină

Ore bune mai târziu, Daniel Şurlea, directorul adjunct al CJAS Gorj ne-a declarat că nu se va discuta nimic cu medicii de familie până nu se întoarce din concediu preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Cocină. „Deocamdată domnul preşedinte Cocină este în concediu de odihnă. Până nu se întoarce dumnealui nu negociem nimic. Oricum, nu este nicio urgenţă, întrucât în Gorj toţi medicii de familie au semnat noile contracte, iar acum se rediscută anumite clauze, întrucât este permis acest lucru”, a explicat Şurlea. Mai mult decât atât, directorul adjunct al CJAS Gorj a spus că după negocieri nu se vor schimba foarte multe din contract. „Şi dacă vom accepta propunerile medicilor de familie nu se schimbă foarte mult din contract. Dacă ajungem la puncte de vedere comune este foarte bine, dacă nu vom relua discuţiile”, afirmă Daniel Şurlea, directorul adjunct al CJAS Gorj. Potrivit acestuia, medicii de familie gorjeni au peste 50-60 de propuneri ce urmează a fi discutate şi analizate. Prin urmare, cel mai probabil negocierile se vor întinde pe parcursul câtorva zile. După ce se ajunge la un consens între medicii de familie şi conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj se va încheia un act adiţional la contractul-cadru.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here