Medici disculpați în cazul bebelușului mort la spital: Copilul a făcut infecţie la intestine

356

Cadrele medicale care s-au ocupat de îngrijirea băiețelului de doar trei săptămâni care a murit luni dimineața la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu nu vor avea probleme de natură profesională sau cu șefii, rudele bebelușului nedepunând o plângere prin care să ceară sancționarea cuiva. În plus, rezultatele necropsiei arată că medicii nu puteau să prevadă brusca evoluție negativă a stării de sănătate a acestuia și nici alți medici din țară nu ar fi putut să anticipeze înrăutățirea stării de sănătate a micuțului. Darius, așa cum ar fi urmat să fie botezat peste doar câteva zile, a fost adus la spital cu stări de vomă și în febră, medicii constatând că el nu a luat în greutate după naștere, ci, din contră, a slăbit. Starea lui s-a îmbunătățit pe parcursul câtorva zile de tratament, dar în noaptea de duminică spre luni lucrurile s-au complicat brusc, iar nimeni nu a mai putut să îi fie de nici un folos.

Părinții lui, care sunt minori, elevi la liceu la Baia de Fier, spun că își doreau acest copil, având și sprijinul bunicilor, cu toții asumându-și greutățile creșterii unui bebeluș în asemenea condiții. Mama și tata au 15 și 16 ani și își făceau planuri de botez și de continuare a studiilor, moartea copilului dându-le acum planurile peste cap. “Era un copil dorit, normal că era dorit că de aceea, noi, ca și părinți, ne-am asumat responsabilitatea de a-l crește și pe el, dar și pe părinții lui, care sunt copii noștri. Am semnat la Protecția Copilului că avem grijă de ei și chiar vorbisem la liceu cu doamna directoare și îi spusesem că fata, adică mama, urma să revină la școală. Ne-am dorit mult copilul acesta, am fost și la controale medicale din timp tocmai ca să ne asigurăm că nu sunt probleme cu sarcina și uite că nenorocirea tot s-a întâmplat”, a declarat Nicolae Topoloagă, bunicul patern al bebelușului.
Cei doi părinți îndoliați au nu doar sprijinul părinților lor, dar și pe al psihologilor de la Direcția pentru Protecția Copilului, care îi consiliază în aceste zile pentru a depăși momentele grele prin care trec. Ieri aceștia și-au luat pruncul acasă pentru a-l îngropa, moartea celui mic făcând totuși obiectul unei anchete, chiar dacă nimeni nu a depus vreo plângere. Polițiștii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

Infecţie intestinală
Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu au anunţat ieri rezultatele necropsiei bebeluşului de doar o lună de zile decedat, în noaptea de luni spre marţi, în urma unui stop cardio-respirator, micuţul suferind de o infecţie la intestine. Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Târgu-Jiu, Ramona Oprea, rezultatul anatomopatologic a arătat că bebeluşul suferea de gastroenterită ulcerativă cu adenită mezenterică, problemă care nu a putut fi depistată în spital de către medici.
“A fost stabilit rezultatul anatomopatologic al copilului. S-a pus diagnosticul de gastroenterită ulcerativă cu adenită mezenterică, ileus mecanic, stop cardio-respirator iresuscitabil şi distrofie gradul II. Încă de la internarea în spital, copilul a avut o suferinţă cu simptomatologie gastrică, vorbim despre un dezechilibru hidroelectrolitic atât prin lipsă de aport, cât şi prin lipsă de absorbţie. Pe perioada internării, copilul a crescut în greutate, dovadă că asigurându-se un aport alimentar adecvat, starea copilului mergea spre bine. Aceste probleme nu pot fi, din păcate, depistate în niciun spital. Copiii născuţi cu asemenea probleme pot să meargă bine sau pot să se întâmple necazuri cum s-a întâmplat cu acest copil”, a spus Ramona Oprea. Rudele bebeluşului acuză medicii că nu l-au îngrijit cum ar fi trebuit, afirmând că pe durata internării în spital micuţul a fost hrănit doar cu zeamă de orez.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here