Medici de familie, sancționați: Printre nereguli, neeliberarea rețetelor medicale

1274

Mai mulți medici de familie gorjeni au fost prinși pe picior greșit de reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj. În urma mai multor controale, efectuate în luna ianuarie, cadrele medicale au fost sancționate. Cele mai mari amenzi le-au primit medicii de familie, sumele imputate fiind de aproximativ 4500 de lei.

Greșelile se plătesc. Așa se face că mai mulți medici de familie, furnizori de medicamente, medici specialiști în ambulatoriu sau furnizori de servicii medicale de recuperare au fost sancționți de reprezentanții CJAS Gorj pentru mai multe nereguli. Inspectorii din cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj au imputat aproximativ 4500 de lei medicilor de familie, peste 1000 de lei furnizorilor de medicamente, dar și medicilor din ambulatoriul de specialitate clinic circa 700 de lei.
,,Printre deficiențele constatate s-au regăsit: necompletarea cu toate datele a documentelor de evidență, neeliberarea scrisorii medicale, neeliberarea prescripției medicale în situațiile în care se impunea acest lucru”, a precizat Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj. În urma celor 29 de verificări, inspectorii Biroului Control al CJAS Gorj au imputat, în luna ianuarie, peste 6500 de lei. Ca să evite penalitățile sau întreruperea contractelor, unitățile spitalicești, medicii de familie, dar și furnizorii de medicamente au început să returneze din sumele imputate.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here