Medic gorjean urmărit internațional, prins de polițiști la Milano

308

Dragoș Bălănescu, medicul stomatolog condamnat anul trecut la închisoare, în dosarul fraudelor informatice de peste 20 de milioane de dolari, a fost prins cu ajutorul autorităţilor judiciare din Milano. Tânărul în vârstă de 32 de ani a fost extrădat și introdus în Penitenciarul Rahova, pentru executarea pedepsei. Alături de acesta a fost cercetat și fratele său Horațiu Bălănescu.
”Pe numele acestuia, în anul 2015, Tribunalul Gorj a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 6 ani de închisoare, pentru comiterea de infracţiuni informatice.
În perioada 2008 – 2011, bărbatul a făcut parte dintr-o grupare infracţională care avea ca scop postarea unor bunuri fictive pe diferite site-uri de vânzări online, în urma cărora obţineau importante sume de bani.
În urma cooperării poliţieneşti internaţionale între Poliţia Română şi autorităţile din Italia, la data de 17 noiembrie 2015, cel în cauză a fost localizat şi reţinut pe teritoriul Italiei.”, se arată în comunicatul IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here