Medic „audiat”, comisie contestată. Șef de secție: „Am așteptat să ne decidă alții soarta”

2492

Medicul ortoped Bogdan Niculescu a anunțat că va merge joi la „audierea” medicului Elena Vlad, de către Comisia de Sănătate constituită la nivelul Consiliului Județean Gorj. Dr. Niculescu susține că în comisia respectivă nu sunt persoane care să aibă legătură cu sistemul. Asta în condițiile în care doi medici sunt consilieri județeni.

Cazul medicului pneumolog Elena Vlad, care s-a plâns în fișa unei paciente despre lipsa de personal și salarizarea necorespunzătoare, a făcut înconjurul țării. După ce a fost sancționat la salariu, medicul Vlad a cerut să le vorbească membrilor Consiliului Județean Gorj, despre problemele din spital, considerând drept nejustificate acuzațiile ce i se aduc. I s-a transmis însă că va ajunge să dea explicații în fața Comisiei de sănătate de la nivelul CJ Gorj.

„Nu au vreo legătură cu sănătatea”
Medicul Bogdan Niculescu susține însă că din comisia respectivă nu fac parte persoane, care să aibă un crâmpei de cunoștințe medicale. „Am aflat cu tristețe că, la nivel de Consiliu Județean, sănătatea în Gorj nu este reprezentată de nimeni, care să aibă un minim de cunoștințe medicale. Doamnei dr. Vlad, medicul care a dorit să fie audiat în plenul Consiliului Județean, i s-a oferit «șansa» de a fi audiată în Comisia de Sănătate organizată la nivelul consiliului. Însă din această, comisie nu face parte nici măcar o persoană care să aibă vreo legătură cu sănătatea, nici măcar la nivel de «hobby». De ce, când există doi medici consilieri județeni și Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean tot consilier, nu este nici unul în această comisie? Cine să înțeleagă ce o să spună doamna dr. Elena Vlad despre organizarea unui serviciu sau cum trebuie dezvoltată sănătatea?”, a postat medicul Niculescu pe pagina sa de socializare.
Din acest temei, șeful Secției Ortopedie din cadrul Spitalului Județean Gorj a anunțat că va fi prezent joi, la ora 12.00, la Consiliul Județean. „De asemenea, nu voi mai sta deoparte de viața politică, pentru a ajunge să fim audiați de oricine numai de medici nu, deși sunt doi în Consiliul Județean care ar putea înțelege și ar putea influența sănătatea în mod benefic în Gorj. Faptul că am stat departe de politică a permis să se ajungă aici prin neimplicare și am așteptat să ne decidă alții soarta”, a mai punctat medicul Niculescu.

PNL îl cere pe Capotă
Mai mult, liberalii gorjeni i-au cerut președintelui CJ Gorj, Cosmin Popescu, ca la ședință să fie prezent și managerul Gigel Capotă. „În fuga sa de responsabilitate, președintele Consiliului Județean a direcționat o solicitare către Comisia de Sănătate a Consiliului Județean, restricționând practic accesul angajaților spitalului la o ședință care este, conform legii, publică. Nu comisia de specialitate, care este constituită din cinci consilieri județeni, are în subordine Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, ci Consiliul Județean. Solicităm președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, să invite la ședința ordinară din data de 28 februarie și să ofere posibilitatea să se adreseze consilierilor județeni, medicilor care au solicitat acest lucru, de asemenea, președintelui Sindicatului «Ambulanța» Gorj – Cristi Aldescu și, totodată, considerăm că este absolut necesară prezența în plen a managerului Gigel Capotă și a directorului medical Costinel Popescu”, au anunțat reprezentanții PNL Gorj.
Nu în ultimul rând, Federaţia Națională Sindicală AMBU-SAN anunţă că îşi va trimite reprezentanţi pentru a asista la audierea doctoriţei Elena Vlad. „Dorim ca medicul să fie pus în faţa unor specialişti care să îi analizeze activitatea şi nu a unor politicieni mânaţi de interese netransparente”, a declarat președintele Cristi Aldescu.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Printre alti specialisti, medicul Niculescu este unul foarte bun intr un oras mic la propriu si la figurat. Este mizerabil cum incercati sa distrugeti tot ce a facut pentru acest spital pentru a fi mai bine oamenilor. Voi consilieri, primari, prefecti, presedinti… si va folosesc la plural pentru ca aveti atatea fete cate interese. Rusine…
    Cu Isfan la invatamant si Capota la sanatate meritati sa fiti prosti si bolnavi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here