Medaliată la karate, Denisa Coconeţu visează la propriul club

1288

Elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Ţicleni, Elena Denisa Coconeţu a strâns în ultimii ani medalii şi diplome pe bandă rulantă.

Pasionată de karate, tânăra practică acest sport încă de la vârsta de 7 ani. „Am 18 ani, sunt elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Țicleni. Pasiunea mea este și a fost dintotdeauna karatele. Când m-am apucat de karate aveam 7 ani, eram în clasa I. Eram foarte curioasă să văd şi eu ce este karatele și, din curiozitate, am mers o dată, iar ulterior a început să îmi placă și am continuat să merg la aceste cursuri. Primul meu examen la karate a fost examenul pentru prima centură, centura albă. Am luat examenul cu brio, atunci am luat şi prima mea diplomă. Apoi au urmat concursurile. Unul dintre ele a fost Campionatul European din Italia, la care m-am calificat pe locul I. A urmat Campionatul Internațional în Germania unde m-am calificat pe locul II din 20. Au urmat multe alte concursuri în țară, printre care la Alba Iulia la Campionatul Național, unde am luat locul I, dar și multe alte competiţii.
Karatele este un sport educativ, un sport pentru auto-apărare. Durata mea de practicare a acestui sport a fost de 9 ani de zile, timp în care am învățat foarte multe”, a declarat Denisa Coconeţu.
Ca şi planuri de viitor, eleva Liceului Tehnologic Ţicleni visează la deschiderea unui club propriu de karate şi îndemnarea a cât mai multor elevi în vederea practicării acestui sport: „Pe viitor, aș dori să am propriul meu club de karate, să îi pot învăța pe copii ce înseamnă acest sport. Îmi doresc ca și cei mici să vadă cât de frumos este sportul în general, cu precădere karatele. Instructorul meu este Simion Băluță din Alba Iulia, iar el este ca și un al doilea părinte pentru mine. De altfel, pentru mine, echipa mea de karate este o a doua familie, ne înţelegem foarte bine şi ne sprijinim în pregătirea pentru competiţiile viitoare”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here