Meciul meciurilor

521

Pandurii se află în fața unuia dintre cele mai importante meciuri din istoria de peste 50 de ani a clubului gorjean, primul în care se joacă cu un trofeu pe masă. Chiar dacă acesta nu oferă și o participare în cupele europene, gorjenii pun mare preț pe el și-l vor în vitrină, Cupa Ligii putând fi un început.

Punctul luat la Botoșani a dat un strop de liniște și încredere trupei lui Edi Iordănescu. Tehnicianul Pandurilor mizează pe o stare de spirit bună și chiar dacă vede Steaua cu un plus în ceea ce privește șansele la câștigarea trofeului, Iordănescu junior crede că echipa gorjeană poate triumfa la final: “Suntem puțin mai liniștiți, dar nu s-a încheiat totul. Lupta continuă în campionat, aducând un punct de la Botoșani, sau mai clar nepierzând avem alt tonus. E o altă stare de spirit. Suntem optimiști, calculele hârtiei o dau pe Steaua favorită, e normal, a luat titlul în România de doi ani, noi suntem în lupta la retrogradare. Calculele hârtiei sunt valabile până la startul meciului. Va fi un joc echilibrat, sunt două echipe de calitate care își vor împărți momentele de joc, iar la final sper ca noi să fim cei care se vor bucura”, a mai declarat tânărul tehnician al Pandurilor.

Emoțiile primei finale
Pandurii nu are experiența unor jocuri cu trofeul pe masă, ceea ce conduce inevitabil către un set de emoții pe care însă antrenorul gorjenilor le consideră firești: “Nu e vorba de emoții, nu depășesc limita normalului. Ne dorim mult, avem un grup tânăr de jucători, și pentru mine e un moment special, dar nu mă gândesc la mine, ci la club. Ar fi un pas extraordinar”, a mai declarat Edi Iordănescu, și el în fața primei finale a carierei de antrenor. Tehnicianul este sigur că Steaua este mult mai experimentată în ceea ce privește astfel de jocuri, la fel cum știe că Steaua poate gestiona situația din campionat, unde luptă pentru titlu până în ultima rundă, fără a neglija Cupa Ligii: “Steaua este obișnuită să lupte pe mai multe fronturi, an de an asta face. Știe să gestioneze bine momentele de presiune, de jocuri cu miză. Nu îmi fac iluzii. Nici nouă nu ne este ușor”.

Matulevicius și Pintilii sunt în cărți
Pandurii ar putea miza în acest meci și pe doi dintre jucătorii care i-au lipsit lui Edi Iordănescu în ultimele etape, atacantul Deyvidas Matulevicius și mijlocașul Mihai Pintilii. Lituanianul a fost rezervă și la meciul de la Botoșani, în vreme ce Pintilii abia a revenit la antrenamente și este mai greu de crezut că Edi Iordănescu va forța cu el. “Matulevicius e în programul echipei, se pregătește la 100%, dar vine după o perioadă lungă în care nu a evoluat. E un pic dificil, ține și de strategia de joc și nu vreau să spun prea mult la primul 11. pintiliiPintilii se antrenează cu echipa, sunt șanse mici să intre”, a ținut să explice antrenorul Pandurilor situația celor doi jucători. Cea mai importantă absență din lotul Pandurilor este cea a atacantului Mihai Roman, care este suspendat pentru finală după ce a acumulat două cartonașe galbene în această competiție în meciurile anterioare.

Vor victoria cu orice preț
Finala Cupei Ligii Adeplast vine înaintea unui meci extrem de important pentru Pandurii în campionat, acolo unde duminică, la Târgu-Jiu, elevii lui Edi Iordănescu vor primi vizita celor de la CSMS Iași. Chiar dacă au în față și acest joc ce se poate dovedi decisiv în lupta pentru salvarea de la retrogradare, Edi Iordănescu spune că nu se va gândi să-și menajeze jucătorii și vrea o victorie chiar dacă aceasta ar fi să vină după epuizantele prelungiri sau după executarea loviturilor de departajare: “Ne interesează să câștigăm. Ar fi bine să câștigăm în 90 de minute, la trei zile ne așteaptă un meci greu cu Iașiul. E un consum mare să joci prelungiri, plus că e și consum mare și la nivel psihic. Suntem însă pregătiți pentru orice, chiar și pentru loviturile de departajare”, a mai declarat Edi Iordănescu.
Finala Cupei Ligii Adeplast se joacă la mijlocul unei săptămâni importante pentru Târgu-Jiu, ziua de 21 mai este cea în care Târgu-Jiul își sărbătorește patronii spirituali, Sfinții Constantin și Elena, iar mâine Edi Iordănescu ar vrea să aducă un frumos cadou târgujienilor: “Ar fi frumos să ne întoarcem cu o Cupă și să o facem cadou orașului. Băieții sunt montați, pregătim jocul bine tactic, suntem pregătiți pentru finală”, a completat tehnicianul Pandurilor.

S-au impus clar în meciul din retur
Steaua a demolat Pandurii în primul meci direct din acest sezon, unul în care gorjenii au încasat șase goluri, toate de la Keseru. Lucrurile s-au schimbat mult între timp, Steaua a pierdut mulți jucători, inclusiv pe cel care le-a fost călău gorjenilor, iar returul campionatului a arătat un alt raport de forțe pe teren și un alt scor pe tabelă. La Târgu-Jiu, Pandurii s-a impus cu 3-1, ceea ce demostrează că se poate obține și acum un rezultat pozitiv. Edi Iordănescu vede și asemănări și deosebiri între meciul din această primăvară: “Echipele sunt aceleași, datele problemei sunt însă altele. Poate fi un meci de 120 de minute, poate fi un meci cu lovituri de la 11 metri. Steaua are problemele ei, noi pe ale noastre. Vor fi abordări diferite, dar în mare sunt aceleași echipe”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

Pandurii Târgu-Jiu – Steaua București
Stadion „Arena Națională”, București, ora: 20.00
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport, Look Plus
Echipe probabile:
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Mrzljak – Răduț, Nistor, Nicoară – Matulevicius. Antrenor: Edi Iordănescu.
Steaua: Cojocaru – Rîpă, Tamaş, Varela, Guilherme – Breeveld, L. Filip – Ad. Popa, N. Stanciu, Chipciu – G. Iancu. Antrenor: Constantin Gâlcă.
Arbitri: Adrian Comănescu – Radu Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here