Mazilu nu vrea să vadă politicieni la Zilele Cărbuneştiului

313

Mâine la Târgu-Cărbuneşti debutează festivităţile incluse în noua ediţie a Zilelor Oraşului. Chiar dacă ne aflăm într-o aşa-zisă campanie pre-electorală, primarul Mihai Mazilu nu îşi doreşte o politizare a evenimentului, el dorind doar să ofere distracţiei cetăţenilor din localitate şi împrejurimi.

Ediţia 2014 a Zilelor oraşului Târgu-Cărbuneşti debutează mâine după-amiază, locaţia de desfăşurare a evenimentului fiind aceeaşi de câţiva ani încoace şi anume Pădurea Stejăret. Potrivit lui Mihai Mazilu, primarul oraşului, festivitatea de deschidere va avea loc la orele 17:00, şi la aceasta sunt invitaţi cetăţenii din Târgu-Cărbuneşti. Seara, oamenii prezenţi în Pădurea Stejăret îi vor putea asculta pe copiii talentaţi de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu. “Pompiliu Ciolacu, fiind originar din zona noastră, va veni la deschidere cu o trupă de tineri de la Palatul Copiilor. Aş fi vrut să pot să-i invit pe toţi cei care şi-au adus o contribuţie la dezvoltarea oraşului Târgu-Cărbuneşti, fie pe linie socială sau economică, dar pentru că nu vreau să politizez evenimentul nu voi chema politicieni, deşi ştiu că a început deja pre-campania electorală. Zilele Oraşului din acest an vor fi apolitice deoarece politicienii noştri ştiu doar să facă promisiuni din patru în patru ani”, a declarat Mazilu.

Picture 009ÎPS Irineu, la Cărbuneşti
Zilele oraşului Târgu-Cărbuneşti se vor încheia pe 31 august, iar până atunci pe scena ce va fi amplasată la locul evenimentului vor urca Mihai Trăistariu, dar şi artiştii de muzică populară Cristina Turcu Preda, Emanuel Cristea, Vasile Ciobanu. “Prin artiştii pe care îi aducem am încercat să facem faţă tuturor gusturilor în materie de muzică şi să fim şi pe placul tinerilor, dar şi al celor trecuţi de prima tinereţe, deci cu bani puţini voi reuşi să le dau cărbuneştenilor zilele pline de muzică şi voie bună”, a mai spus edilul de la Târgu-Cărbuneşti.
De asemenea, primarul Mazilu l-a invitat la eveniment şi pe ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei deoarece pe 29 august este Hramul Mănăstirii Cămărăşeasca. Evenimentul este prilejuit de praznicul mănăstirii, Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, iar slujba ce va fi oficiată în acest sens va fi ţinută de un sobor de preoţi şi diaconi. Mănăstirea “Sfântul Ioan Botezătorul” – Cămărăşeasca este situată pe malul drept al râului Gilort, la aproximativ 1, 5 kilometri de Târgu-Cărbuneşti. Aşezământul monahal a fost ridicat în anul 1780, în timpul domnitorului Alexandru Ispilanti.

Pădurea Stejăret, câştigată de Primărie
Mihai Mazilu a mai spus că locaţia de desfăşurare a Zilelor oraşului Târgu-Cărbuneşti a fost câştigată de curând de către Primărie în urma unui proces cu RomSilva. “Cele circa patru hectare ale Pădurii Stejăret au fost câştigate de noi în instanţă. Acum că le avem, vrem ca pe viitor să facem acolo o zonă de agrement”, a precizat edilul.
Pentru ediţia din acest an a Zilelor oraşului Târgu-Cărbuneşti, de la bugetul local s-a alocat suma de 25.000 lei, dar şi o sponsorizare de 2.000 de euro.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here