Măsuri pentru asigurarea medicamentelor în spitale

359

Date fiind problemele semnalate în ultimele luni, de către unitățile sanitare cu paturi, privind discontinuitatea unor produse farmaceutice absolut necesare realizării intervențiilor chirurgicale, Ministerul Sănătății a realizat demersurile necesare, în colaborare cu deținătorii autorizațiilor de punere pe piață, pentru asigurarea stocurilor corespunzătoare și continue, astfel încât nevoile pacienților din România să fie acoperite.

Potrivit Ministerului Sănătății, pentru produsul Esmeron 10 mg/ml, soluție injectabilă (DCI: ROCURONIUM BROMIDE) a început livrarea prin distribuitorii autorizați, estimându-se o cantitate de 1000 de cutii (10.000 flacoane) pe lună, cu posibilitatea de suplimentare a acestei cantități în funcție de nevoile unităților sanitare cu paturi.
De asemenea, pentru produsul Tracrium 50 mg/5ml, soluție injectabilă (DCI: ATRACURIUM) a început livrarea prin distribuitorii autorizați a peste 6700 cutii (33.500 fiole). Ca urmare, Ministerul Sanatatii solicită unitaților sanitare cu paturi realizarea demersurilor necesare pentru achiziționarea cantităților necesare din produsele menționate, astfel încât să fie asigurat accesul pacienților la serviciile medicale necesare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here