Măsuri anti-coronavirus: Adunările publice cu mai mult de o mie de persoane, interzise!

980

Măsuri fără precedent în România pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Începând de duminică, autoritățile din România au decis interzicerea evenimentelor publice cu mai mult de 1.000 de persoane.
„Începând de astăzi, 8 martie, se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricăror activități care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane, iar pentru activitățile cu un număr mai mic de 1.000 de persoane, măsura va fi adoptată la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize a riscurilor și a tipurilor de activitate cu avizul prealabil al DSP. Aceste măsuri se pot prelungi și după data de 31 martie. Măsura vizează atât activitățile publice, cât și cele private desfășurate în interiorul unor incinte sau în aer liber. De ce luăm această măsură? Este o măsură preventivă la acest moment, dar este necesară”, a declarat, duminică, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.
De asemenea, și vizitele aparținătorilor la pacienții din spitale vor fi sistate tot până la 31 martie.
În ceea ce privește posibilitatea ca școlile să fie închise, Raed Arafat a explicat că s-au aprobat procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ, în contextul confirmării unui caz sau a mai multor cazuri de infecție cu coronavirus.
Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut apel la cei aflați peste hotare în zone cu risc de infectare să nu vină în România. În țară au fost confirmate, până duminică la prânz, 13 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here