Masteranzi de peste 9.50, la UCB

272

Universitatea “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu a finalizat sesiunea de admitere din vară. Până pe 3 august, candidații trebuie să-și confirme locurile. La Științe Juridice s-au înscris 108 absolvenți de liceu, fiind admiși 107, iar ultima medie cu care s-a intrat pe locurile bugetate este 8,71. La Inginerie s-au înscris peste 140 de candidați, la Științe Economice s-au depus 132 dosare, iar la Științe ale Educației și Management Public, 152 dosare. La programele de master mediile de admitere sunt mult mai mari, după cum confirmă reprezentanții universității, ultima medie fiind 9,6 la Carieră Judiciară și Administrarea și Conducerea unităților de învățământ.

Pentru admiterea din această vară, Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a scos la concurs peste 1.400 de locuri. După finalizarea perioadei de înscriere, au rămas pentru sesiunea de admitere de toamnă peste 400 de locuri, toate cu taxă.
Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale din cadrul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a finalizat, prima, procesul de admitere, sesiunea iulie. Pentru această facultate au optat nu mai puțin de 219 tineri, din care 157 au fost admiși. La programul de licență Asistență Medicală Generală s-a intrat cu cele mai mari medii, 9,11 fiind ultima medie la buget și 8,5 este ultima medie cu care s-a intrat la locurile cu taxă.

Peste 750 de admiși la programele de licență
La Facultatea de Științe Juridice s-au depus 108 dosare, fiind admiși 107 candidați. “Ultima medie cu care s-a intrat pe locurile bugetate este 8,71 la Științe Juridice; la Inginerie și Dezvoltare Durabilă am avut 141 candidați, ultima medie la admitere pe locurile bugetate fiind 6,85; la Facultatea de Științe Economice am avut 132 de candidați, ultima medie pe locurile bugetate fiind 7,4, iar la Facultatea de Științe ale Educației și Management Public sunt 152 de candidați, ultima medie fiind 8,53”, a explicat Ștefan Ghimiși, prorectorul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Medii mari la master
La programele de masterat, mediile de admitere au fost mult mai mari decât cele de la licență. “La master, ultima medie de admitere la Carieră Judiciară a fost 9,60, la fel ca la Administrarea și conducerea unităților de învățământ; la Managementul protecției mediului în industrie, ultima medie a fost 9,5 și tot 9,5 la Managementul dezvoltării afacerilor”, a confirmat prorectorul Ștefan Ghimiși.
Pentru sesiunea de admitere din toamnă, înscrierile se vor desfășura în perioada 2-14 septembrie.
Până pe 3 august, candidații trebuie să-și confirme locurile; studenții de la buget trebuie să aducă diplomele de bac în original, iar ceilalți trebuie să își achite și taxa de confirmare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here