Maşinile CEO, adunate la Turceni! – Şefii fără bolizi, navetişti cu microbuzul

312

Gata cu huzurul pe patru roţi la Complexul Energetic Oltenia(CEO)! Cel puţin ăsta pare să fie mesajul conducerii CEO care recent ar fi luat hotărârea să adune toate maşinile de serviciu de la sucursalele Complexului Energetic Oltenia pentru o verificare şi o reanalizare a redistribuirii acestora către salariaţii acestor unităţi. Până la stabilirea noilor beneficiari ai bolizilor CEO, şefii altădată beneficiari ai maşinilor de serviciu cu combustibili la discreţie au fost nevoiţi să urce în microbuzele şi autobuzele cu care sunt aduşi de regulă salariaţii navetişti la muncă.

Salariaţii Sucursalei Turceni ai CEO şi-au dat coate mai deunăzi când au văzut pe platforma unităţii adunate toate maşinile Complexului, care nu demult erau la discreţia directorilor de la Rovinari şi Craiova. Aliniate au fost de altfel şi maşinile de la Turceni, care au rămas fără utilizatorii lor de drept, vitregiţi de confortul de care au beneficiat ani la rând pe banii societăţii de stat. Angajaţii ştiau de altfel că unul dintre cei care a rămas fără maşină de serviciu a fost chiar fostul manager al CE Turceni, Octavian Graure, dar şi alţi şefi ai unităţii au avut cam aceeaşi soartă. Evident şi sindicaliştii au rămas fără maşinile de serviciu, munca sindicală urmând să se facă dacă nu pe jos măcar cu maşini achiziţionate de organizaţiile ajunse să trăiască acum din cotizaţii.

Discuţii pentru retragerea maşinilor
Chiar dacă oficial conducerea CEO nu a comunicat că se strânge cureaua şi la capitolul maşini, nimeni nu neagă că inclusiv problema maşinilor aflate la discreţia piloşilor cu rang de şefi nu ar fi constituit un subiect de discuţie la operativele structurii. De altfel, chiar managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, a declarat că va strânge robinetul şi va stopa scurgerile de bani din unitate. De altfel, în ultimii ani, presa a sesizat de nenumărate ori că maşinile unităţilor acum aflate sub umbrela CEO erau folosite atât în campania electorală cât şi pentru a rezolva problemele personale ale şefilor de atunci ai societăţilor. Nici sindicaliştii nu au fost uitaţi de presă, dar de data aceasta este posibil ca cineva să fi auzit şi să fi luat măsuri, dincolo de contractul colectiv de muncă, care oricum a diminuat huzurul liderilor.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here