Masca de protecție, obligatorie după 15 mai

718

Masca de protecție va fi obligatorie după 15 mai, când va începe relaxarea restricțiilor impuse de autorități în România, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis.
„Am decis că din 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun”, a spus șeful statului. „Această măsură nu este limitată în timp şi vom putea să renunţăm la purtarea măştii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control şi nu mai există riscul infectării”, a mai afirmat Iohannis.
În plus, după data de 15 mai, când expiră starea de urgență, românii vor putea să se deplaseze liberi în spațiile publice fără ca actualele restricții de circulație să mai fie aplicate.
„După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane, deci nu vom prelungi restricțiile pe deplasări individuale sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. (…) Până în 15 mai, stați acasă. Toate restricțiile rămân în vigoare. După 15 mai, vom putea să ne mișcăm mai liber, însă viața nu va reveni, din păcate, la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili exact care activitate când poate să înceapă”, a spus Iohannis.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here