Marvin Jefferson, noul pivot al Energiei?

305

Echipa de baschet a Energiei este în căutarea unui pivot clasic, un 5 veritabil cu care să atace noul sezon din campionatul intern, dar și pe cel european, acolo unde va participa în premieră în EuroChallenge.
Oficialii gorjeni păstrează încă tăcerea în jurul numelor jucătorilor vizați, însă din câte se pare, unul dintre cei care se află foarte aproape de a semna cu Energia, având deja o propunere din partea acestora, este americanul Marvin Jefferson. Acesta este cunoscut de antrenorul Energiei, Antonis Konstantinides, care l-a urmărit în campionatul Ciprului atunci când jucătorul evolua pentru Apolon Limasol, în sezonul 2012-2013. În ultimul an, Jefferson a jucat în liga a doua din Turcia, pentru Pertevnyial, însă pivotul american mai are evoluții în Europa, în Franța, la Quimper, Vichy și Boulazac, sau în America de Sud, în Uruguay, unde a evoluat pentru Bigua. În colegiu, în SUA, Marvin Jefferson a jucat pentru Idaho în NCAA.
Energia Târgu Jiu s-a mai arătat interesată de aducerea la Târgu Jiu a pivotului timișorean Dan Păltinișanu. Acesta a evoluat în ultimele două sezoane pentru BC Mureș Târgu Mureș și are 36 de ani, vârstă care, din câte se pare, l-a și făcut să decline oferta gorjenilor în favoarea unei reveniri acasă, la Timișoara. Pivotul bănățean pare dispus să renunțe la cariera de jucător optând pentru un post de antrenor al unei grupe de copii la clubul care l-a propulsat în carieră.
În acest moment, gruparea pregătită de Antonis Constantinides, a ajuns la un acord cu nouă jucători: Giordan Watson, Vasile Ștefan, Cătălin Vlaicu, Daniel Tudosă, Tal Karpelesz, Baris Aktas, Nemanja Milosevic, Louis Darby şi Michal Kremen, însă și Porter Troupe este pe lista oficialilor Energiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here