Măruţă: „Cresc salariile tuturor angajaţilor din Sănătate”

384

Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj, subliniază că majorarea de 25% se va aplica tuturor angajaţilor din sistemul sanitar, nu doar medicilor. Precizarea se regăseşte şi în buletinul informativ formulat de Federaţia Solidaritatea Sanitară, după negocierile din 18 august.
Sindicatele din Sănătate au obţinut, în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii Guvernului, majorări salariale ce se vor aplica începând din această toamnă.
Reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară, la care este afiliat şi Sindicatul „Sănătatea” Gorj, condus de Ion Măruţă, subliniază că de la 1 octombrie se vor majora toate salariile din sistemul sanitar. „Una din reuşitele acestei negocieri o reprezintă angajamentul Primului-ministru de a aplica creşterea veniturilor cu 25%, mergând până la dublarea lor în doi ani, nu doar medicilor, ci tuturor categoriilor de salariaţi. Creşterea veniturilor va fi inclusă în proiectul noii legi de salarizare a bugetarilor, la care lucrează echipa Ministerului Muncii”, menţionează Ion Măruţă, liderul Sindicatului „Sănătatea” Gorj.
Totodată, sindicaliştii spun că majorarea salariilor este posibilă datorită resurselor create prin reducerea cheltuielilor cu medicamentele din bugetul FNUASS.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here