Marian Negrescu, iar inculpat pentru abuz în serviciu și concurență neloială!

1432

Neregulile continuă în Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu și conducerea actualului manager, Cosmin Brehuță. De altfel, fostul manager, în prezent lider de sindicat, a fost trimis în judecată, în luna iunie, pentru abuz în serviciu, iar, în aceste ultime zile, și pentru concurență neloială, pe firul anchetei intrând procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Penalul Negrescu nu este însă singurul care face ce vrea în instituția aflată sub aripa Primăriei Târgu-Jiu, ci o parte din salariații care profită de lipsa de impunere a noului manager pentru a-și angaja în teatru propriile rubedenii. De scurt timp, persoana care se ocupa de lumini la spectacolele teatrului a fost dată afară pentru ca în locul său să fie încadrat fiul unei salariate din teatru, fără ca noul angajat să aibă experiență în domeniu.

Neregulile din Teatrul Dramatic sesizate de Gorjeanul, pe vremea lui Florin Cârciumaru, se repetă și în prezent, chiar dacă Primăria Târgu-Jiu are o altă administrație. O dovedesc abuzurile repetate din instituția culturală finanțată din bani publici, care devin cunoscute numai în urma muncii unor procurori care trimit dosare în instanță, pe bandă rulantă.
Săptămâna trecută, Marian Negrescu, fostul manager al teatrului din Târgu-Jiu, în prezent lider de sindicat și actor în instituție, a fost trimis iar în judecată pentru abuz în serviciu, dar și pentru concurență neloială. Autoritățile municipale nu au pus problema pe tapet, oficialii primăriei neimpunând în instituție niciun fel de control privind managementul actual ori cheltuirea banului public.
Acum, Negrescu este dublu inculpat pentru cele două infracțiuni, în unul dintre dosare Primăria Târgu-Jiu constituindu-se parte civilă. De altfel, Primăria are calitate de pârât și în dosarul nr. 11557/63/2017*, deschis de ANI, instituție care cere Tribunalului Gorj anularea actului administrativ prin care Negrescu a încasat, în continuare, pe contracte de drepturi de autor, bani din teatru. Dosarul are termen pe 20 noiembrie. În ciuda neregulilor în cauză, vizibile pe portalul de judecată, teatrul este opac în comunicarea acestor informații publice, protejând în instituție un salariat cu dublă calitate de inculpat.

Încă o familie reîntregită, pe bani publici!
Mai mult, Brehuță a permis angajarea încă a unei rubedenii în teatru în luna august a acestui an, în instituția de cultură neorganizând concurs pentru postul vacant. Mai exact, un tânăr cu o pregătire precară în domeniul în care a fost angajat, a fost încadrat cu perioadă determinată în instituția culturală, fără concurs, pentru a fenta legea.
Pentru angajarea pilei în cauză a fost dat afară fostul ocupant al postului, o persoană cu vechime în muncă, dar care nu mai era în grațiile conducerii ce i-a căutat nod în papură.
Interesant este că, în doar trei luni, noul salariat este chiar promovat în funcție, asta pentru o leafă mai mare.Nu e niciun secret că în teatrul din municipiu sunt angajate familii care s-au întregit constant, atât pe vremea lui Negrescu, cât și a actualului manager, Cosmin Brehuță.Cel din urmă, și-a permis să aducă pentru promovare, în instituție, filmul nașului său, Radu Botar. Pentru film la teatru s-au tăiat bilete la un preț modic.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here