Marciuc, susţinut la Sinaia pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al Federaţiei “Univers”

434

Adrian Marciuc, liderul Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, ar putea ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sindicale “Univers”, în cadrul alegerilor interne care sunt organizate, în aceste zile, la Sinaia. Marciuc este susţinut de colegii din “Solidaritatea” pentru această funcţie din care a demisionat la Sovata, Ion Ruşeţ. Marciuc conduce cel mai mare sindicat din Departamentul Sindical “Solidaritatea” şi, dacă va fi ales, ar urma să-i ia locul, ocupat în interimat, de Gabriel Căldăruşe. Unul dintre preferaţii pe funcţie a fost şi Constantin Creţan, liderul FNM.

Sindicaliştii “Univers” şi-au dat întâlnire astăzi la Sinaia, la Hotel Rina, pentru a dezbate, timp de trei zile, mai multe probleme şi proiecte sindicale. La lucrările Consiliului Federal ordinar vor participa reprezentanţi ai tuturor sindicatelor din “Univers”, de la Gorj fiind prezente în jur de 20 de persoane, în general doar liderii de sindicat. Deplasarea şi cazarea este suportată şi de data aceasta de Complexul Energetic Oltenia, costurile fiind mult mai reduse decât la ultima deplasare de la Sovata.
În cadrul şedinţei se va discuta despre stadiul negocierilor viitoarelor contracte colective de muncă, problemele legate de respectarea CCM-ului în cadrul societăţilor în care Federaţia are reprezentatibilitate, negocierile salariale anuale, dialogul social la nivel ministerial, organizarea şi funcţionarea Federaţiei şi alte probleme cu caracter specific.

Ruşeţ, prezent la Sinaia!
Pe ordinea de zile, alegerea unui nou prim-vicepreşedinte se află trecută la capitolul Diverse. Sindicaliştii din Solidaritatea vor însă să se aleagă aici, în aceste trei zile, un nou prim-vicepreşedinte, la scrutin fiind prezent chiar şi Ion Ruşeţ, ce va fi, aici, alături de Căldăruşe, şeful SMER.
De altfel, Ruşeţ cunoaşte miza mare a acestor alegeri din “Univers”, cu atât mai mult cu cât ştie că sunt sindicalişti care l-ar vrea înlocuit pe Căldăruşe şi din funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei, funcţie în care a fost ales. Sindicaliştii sunt supăraţi că Gabriel Căldăruşe a refuzat să se prezinte la întâlnirile sindicale din Solidaritatea, deşi a fost invitat de fiecare dată la Mătăsari. Căldăruşe şi-a arătat însă astfel solidaritatea faţă de Ion Ruşeţ, solidaritate care l-ar putea costa funcţia.
Primă de Moş Nicolae
Din acest motiv, întâlnirea de la Sinaia este mai mult decât interesantă şi poate hotărî felul în care se vor plasa sindicatele în raport cu administraţia CEO.
De altfel, la finalul săptămânii trecute, discuţiile sindicale cu Laurenţiu Ciurel au adus la obţinerea unei prime de Moş Nicolae pentru angajaţii cu copii minori. Este vorba de 100 de lei de fiecare copil, bani care vor ajunge la părinţii acestora, angajaţi ai CEO.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here