Manţog şi Vulpe află verdictul pe 30 noiembrie

172

mantogCei doi „strămutaţi de lux”, foşti directori ai Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia, Ionel Manţog şi Ion Vulpe vor afla pe 30 noiembrie care va fi soluţia judecătorilor Curţii de Apel din Alba. La termenul din 15 noiembrie, magistraţii au decis să ia în pronunţare dosarul, dar să amâne verdictul pentru 30 noiembrie.

Urmează două săptămâni de chin pentru cei doi foşti directori ai Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia, Ionel Manţog şi Ion Vulpe. Ieri, judecătorii Curţii de Apel din Alba au decis să termine dosarul în care aceştia sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, dar să ţină în suspans inculpaţii cu verdictul până la sfârşitul acestei luni. „Astăzi au fost administrate probe cu înscrisuri, iar instanţa a decis luarea în pronunţare a cauzei, amânând, în acelaşi timp, pronunţarea pentru 30 noiembrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel din Alba, Cosmin Munteanu. Actele care au fost solicitate la termenul de ieri, erau legate de confidenţialitatea informaţiilor de care foştii directori s-au folosit pentru a avea beneficii personale.

Urmează recursul

Dosarul se judecă în apel, după ce se va da sentinţa la Alba, urmează termenul de recurs. La instanţa de fond, Tribunalul Sibiu, cei doi, Manţog şi Vulpe, au primit câte un an şi opt luni de închisoare, după ce magistraţii au schimbat încadrările juridice în fapte cu pedepse mult mai blânde. În apel, procurorii DNA au atacat acest lucru, solicitând revenirea la infracţiunile pentru care cei doi au fost trimişi în judecată, infracţiuni care prevăd pedepse cu închisoarea foarte dure.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here