Manţog, Moţa şi Popescu, pe marginea prăpastiei PDL Gorj

158

deschiderePartidul Democrat Liberal(PDL) din Gorj va discuta, luna viitoare, în şedinţa de Biroul Permanent Judeţean soarta a trei membri de partid cu probleme penale. Doi dintre ei au primit condamnări cu închisoare, iar unul a fost arestat pentru câteva zile. Este vorba despre Ionel Manţog, Theodor Popescu şi Iustin Moţa.

Partidul Democrat-Liberal din Gorj se va întruni luna viitoare într-o şedinţă de Biroul Permanent pentru a lua în discuţie situaţia politică a celor trei membri de partid. „Încă nu am analizat situaţia celor trei, dar o vom face luna viitoare, sigur, cel mai târziu la începutul lunii august. Cei trei riscă suspendarea din partid, printr-o decizie a Biroului politic, pentru că nu s-au autosuspendat ca urmare a problemelor penale pe care le au. În acest moment, ei riscă suspendarea din calitatea de membru, însă, trebuie spus că Monica Macovei lucrează la un Cod Etic al partidului. În cazul în care măsurile pe acest cod prevăd altceva şi se va aplica acest Cod, vom stabili acele măsuri”, a explicat Ion Ruşeţ, preşedintele PD-L Gorj.

Dacă voi nu vreţi, noi vrem!

Acesta pare să fie mesajul pe care conducerea partidului îl transmite lui Manţog, Moţa şi Popescu. De câteva luni, PD-L Gorj şi preşedintele Ion Ruşeţ le-a solicitat celor trei democrat-liberali cu probleme penale să recurgă la gestul făcut de colegii lor, aflaţi în aceeaşi situaţie, în sensul autosuspendării. Niciunul dintre ei n-a vrut s-o facă. Ionel Manţog a primit sentinţa de condamnare la un an şi opt luni cu suspendare pentru fapte de corupţie, decizie pronunţată de Tribunalul Sibiu în dosarul „strămutaţilor de lux”.

Decizia politică este definitivă

Theodor Popescu, director de la Serviciul Apelor Gorj a fost condamnat la doi ani cu suspendare sub supraveghere, în dosarul „bani pentru partid”. Decizia a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu este definitivă la fel ca şi în cazul Manţog. Iustin Moţa a fost reţinut şi apoi arestat pentru câteva zile în dosarul „motorina”, începându-se urmărirea penală împotriva sa pentru înşelăciune. PD-L Gorj susţine că aceste persoane trebuie să nu mai facă parte din partid până la clarificarea definitivă a cauzelor juridice.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here