Manţog mai câştigă o săptămână în apel

446

mantogFoştii directori din compania minieră, Ionel Manţog şi Ion Vulpe au mai obţinut o săptămână de amânare în apelul care se judecă la Curtea de Apel din Alba. Dacă în urmă cu două săptămâni, Manţog convingea magistraţii că este bolnav şi trebuie amânată

judecarea cauzei, de această dată, la termenul de ieri, democrat-liberalul a solicitat amânare pe motiv că avocatul său este indisponibil. Mai mult, Manţog se pare că a descoperit şi câteva probe în apărarea sa, pentru că a depus la dosar astfel de acte, iar procurorii DNA au fost de acord cu amânarea pentru studierea documentelor.

La Curtea de Apel Alba s-a prezentat, ieri, fostul lider al PD-L Gorj, Ionel Manţog pentru a fi audiat. Şi de această dată, Manţog a cerut judecătorilor să mai amâne cauza, întrucât apărătorul său nu poate să ajungă la proces, iar ascultarea sa doreşte să fie făcută neapărat în prezenţa avocatului pe care l-a angajat. În urmă cu două săptămâni, Manţog a solicitat amânarea cauzei pe motiv de boală, deşi defila pe la televiziunile din Gorj. Pentru că a făcut şi câteva precizări la motivele de apel şi a depus şi documente, şi procurorul de şedinţă al DNA Alba a fost de acord cu un nou termen, însă foarte scurt.

1 an şi opt luni

Judecătorii au amânat, astfel dosarul cu încă o săptămână, termen la care urmează să aflăm ce mai inventează Manţog pentru a trage de timp. În urmă cu aproape şase luni, Tribunalul Sibiu a decis să-i condamne pe Ionel Manţog şi Ion Vulpe, la câte un an şi opt luni închisoare pentru fals. Judecătorii sibieni au mai constatat că cei doi se fac vinovaţi şi de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, însă faptele s-au prescris. Pedepsele la care au fost condamnaţi sunt cu suspendare.

Strămutaţi inventaţi

În rechizitoriul întocmit în 2006 de Direcţia Naţională Anticorupţie se precizează că: “Manţog Ionel şi Vulpe Ion, directori în cadrul CNLO, profitând de funcţiile deţinute şi având cunoştinţă de planurile de producţie şi investiţii ale CNLO, au cumpărat la preţuri modice, direct sau prin interpuşi, gospodării ţărăneşti situate în mai multe localităţi din judeţul Gorj, de la persoane despre care ştiau că urmează să fie strămutate din cauza lucrărilor miniere prevăzute în planurile de producţie şi investiţii de la CNLO. În schimbul acestor case, care aveau să fie demolate din cauza exploatărilor miniere Roşia, Rovinari şi Jilţ, cei doi inculpaţi au cerut să le fie construite, din fondurile CNLO, vile de lux în cartierul Primăverii din municipiul Târgu Jiu. În felul acesta ei au beneficiat de un folos necuvenit totalizând peste 8 miliarde de lei vechi.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here