Manţog, eliminat din lupta electorală pentru PDL Gorj

165

deschidereTermenul nou dat vineri de magistraţii Tribunalului Sibiu în procesul de corupţie al lui Ionel Manţog, pentru data de 14 martie, l-a scos de tot pe fostul lider al PDL Gorj în afara luptei pentru şefia organizaţiei.

Asta deoarece, termenul limită pentru care Manţog ar fi putut să îşi depună candidatura la şefia PDL Gorj este 6 martie, iar la acea dată Manţog nu va scăpa de ştampila care i-a fost pusă de procurorii DNA, adică cea de corupt. Dacă vineri magistraţii îl scăpau prin sentinţă de acuzaţii, Manţog îşi pregătea candidatura la şefia PDL Gorj, centrul nemaiavând ce să îi reproşeze. În aceste condiţii, Manţog poate fi considerat exclus din partid, pe 5 martie colegii din conducerea centrală pregătindu-i eliminarea din organizaţie, prin modificarea statutului PDL.

Visul lui Manţog de a reveni în PDL Gorj pe un cal alb după o sentinţă favorabilă ce trebuia dată vineri de magistraţii sibieni s-a spulberat. Judecătorii au stabilit un nou termen în procesul său şi al lui Ion Vulpe, şi asta chiar dacă avocatul acestuia a cerut reîncadrarea juridică a faptei. Această decizie i-a dat peste cap planurile de a candida la şefia PDL Gorj, şi a schimbat atitudinea multora dintre vechii săi susţinători. Se vehiculează acum adevărate discuţii în contradictoriu între foştii adepţi ai lui Manţog, care stau în cumpănă dacă trebuie să îl sprijine pe senatorul Ion Ruşeţ la şefia organizaţiei. Mulţi deja au luat o hotărâre şi l-au abandonat pe Manţog, asta şi pentru că fostul lider îşi numără acum zilele în PDL.

Şi-a trădat adepţii

Din dorinţa de a candida chiar el la şefia PDL Gorj, Manţog i-a trădat chiar pe cei pe care el le-a ordonat să intre în lupta electorală. I-a dezbinat chiar pe doi dintre ei, este vorba despre Maria Moţa şi Constantin Severus Militaru, pe care la un moment dat i-a întors unul împotriva altuia sprijinindu-i când pe unul când pe celălalt. L-a sprijinit apoi pe Militaru, dar a avut grijă să îi pregătească şi acestuia un contracandidat în persoana lui Gheorghe Udrişte. Când a aflat de planul lui Manţog, Militaru a fost dezamăgit, se vehiculează în PDL Gorj.

La distanţă de Manţog

Cele petrecute vineri la Sibiu au determinat schimbări de atitudini surprinzătoare, în următoarele trei săptămâni o parte importantă dintre cei care i-au fost fideli lui Ionel Manţog urmând să schimbe macazul conştienţi că influenţa fostului lider apune. Se vede acest lucru şi din felul în care s-a votat la nivel judeţean, pe organizaţii altădată acaparate de influenţa lui Ionel Manţog, care însă şi-au schimbat vechile conduceri.

Lui Manţog îi mai rămâne doar sentinţa în proces, el sperând într-o reabilitare a lui Cosmin Popescu în recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Recursul se va judeca astăzi.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here