Manţog a contestat hotărârea BEJ Gorj privind afişele

416

După ce a declarat joi că va accepta fără nici un fel de probleme hotărârea Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Gorj în legătură cu afişele pro-referendum lipite pe panourile electorale din judeţ, liderul PD-L, Ionel Manţog s-a răzgândit a doua zi.

La baza schimbării deciziei lui Manţog, care a contestat vineri hotărârea BEJ-ului care îi impunea să dea jos afişele lui Traian Băsescu, legate de referendum, de pe spaţiile de afişaj electoral, a stat recenta decizie a Biroului Electoral Central (BEC) care le-a dat dreptate pedeliştilor în urma sesizărilor făcute de liberalii şi pesediştii de la Iaşi.

În cursul zilei de joi, membrii Biroului Electoral Judeţean Gorj au stabilit în şedinţă că dau dreptate liberalilor care au solicitat îndepărtarea afişelor pro-referendum cu chipul lui Traian Băsescu postate în spaţiile de afişaj electoral puse la dispoziţia partidelor politice de autorităţile locale din judeţul nostru. Liberalii au contestat, de asemenea, mesajul agresiv postat pe aceste afişe. Cele două solicitări au fost discutate de membrii BEJ Gorj care le-au dat dreptate liberalilor pe ambele solicitări, fapt care nu se întâlneşte pe solicitările liberalilor şi pesediştilor de la Iaşi. Această hotărâre a fost votată ,,pentru” de opt din cei zece membrii ai BEJ Gorj. Hotărârea publicată joi după orele 16.00 a putut fi contestată în 48 de ore de la afişare. Singurii care au contestat această hotărâre au fost pedeliştii gorjeni.
Contestaţia şi hotărârea trimise la BEC
Vicepreşedintele BEJ Gorj, Mihai Pistol a confirmat existenţa acestei contestaţii venite din partea PD-L Gorj menţionând însă duminică că acest document dar şi hotărârea BEJ-ului a fost trimise deja la Biroul Electoral Central aşteptându-se un răspuns în trei zile. ,,Pot să dea un răspuns la această contestaţie duminică sau luni, cel târziu. Este posibil ca BEC-ul să aprobe această contestaţie, deoarece a făcut deja acest lucru pentru sesizările PNL-PSD de la Iaşi dar este posibil şi să nu facă acest lucru deoarece sesizarea liberalilor de la Gorj conţine ceva în plus, adică s-a contestat şi mesajul agresiv de pe afişele pro-referendum ale candidatului Traian Băsescu”, a declarat Mihai Pistol.
Manţog se vede victorios
Încă de vineri de când PD-L Gorj a atacat hotărârea BEJ-ului, şeful de campanie democrat-liberal, Ionel Manţog a declarat public că speră într-o victorie a contestaţiei la BEC. ,,Având în vedere că BEC-ul s-a pronunţat deja o dată cu acest subiect, situaţia de la Gorj va fi reglementată în mod unitar aşa cum a fost reglementată în toată ţara. (..) Se încearcă ca afişul şi ideea în sine să fie pus sub semnul îndoielii, este o strategie veche a celor care ştiu manipulare şi asta s-a încercat. Din păcate, regret că unele BEJ-uri au interpretat legea aşa cum au interpretat-o, este dreptul lor dar şi ei trebuie să se gândească la deciziile lor”, a declarat vineri la un post de radio din municipiu, Ionel Manţog.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here