Manifestări dedicate Zilei Protecției Civile

336

Data de 28 februarie 1933 este considerată data de naştere a protecţiei civile în România. Totodată, în anul 1972, printr-o rezoluţie a O.N.U., ziua de 1 Martie a fost stabilită ca Ziua Internaţională a Protecţiei Civile. Pentru marcarea a 83 de ani de protecţie civilă în România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj va desfăşura, în perioada 25 februarie – 1 martie, o serie de activităţi dedicate acestor zile.

Startul manifestărilor dedicate Zilei Internaționale a Protecției Civile va fi dat, astăzi, cu o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ședință pe care a cărei ordine de zi figurează prezentarea semnificaţiei zilei de „28 februarie – Ziua protecţiei Civile din România” şi „1 Martie – Ziua Internaţională a Protecţiei Civile”, prezentarea mesajelor de felicitare din partea reprezentanţilor Guvernului României cu ocazia „Zilei Protecţiei Civile din România” și prezentarea campaniilor naţionale de informare preventivă „R.I.S.C. – siguranţa nu este un joc de noroc” şi „NU TREMUR LA CUTREMUR”, precum și a dotării Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj cu tehnică de intervenţie achiziţionată prin Programul Operaţional Regional, din fonduri europene. Vineri, între orele 10.00 – 14.00, la subunitățile ISU Gorj din Târgu-Jiu, Motru și Turceni, va fi organizată Ziua Porților Deschise.
Manifestările vor continua și săptămâna viitoare. Pe 1 martie, pompierii vor organiza puncte de informare preventivă și vor oferi flori și mărțișoare doamnelor și domnișoarelor. Acțiunea se va desfășura în zone publice cu afluenţă mare de persoane.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here