Mangia, concluzie după amicale: “A fost un cantonament foarte bun”

218

Universitatea Craiova a terminat neînvinsă stagiul de pregătire din Antalya, în ultimele două jocuri de verificare remizând cu formaţia Ferencvaros. Oficialii celor două echipe au convenit să vadă la lucru toţi jucătorii din lot, astfel oltenii şi maghiarii au avut la dispoziţie două meciuri, ambele încheiate cu acelaşi scor 1-1. Antrenorul Ştiinţei, Devis Mangia, a testat două formule similare de joc.
Universitatea Craiova (meciul 1): Popescu (Preduţ, min. 87) – Martic, Popa, Kelic, Briceag – Meza Colli, Fedele, Bic, Zete (Buzan, min. 73) – Rocha, Baicu (Sîrbu, min. 73).
Universitatea Craiova (meciul 2): Pigliacelli – Dimitrov, Donkor, Tiago, Bancu – Bărbuț, Mateiu (Buzan, min. 87), Cicâldău, Mitriță – Cristea (Mihăilă, min. 60), Koljic.
Goluri: Lucian Buzan (min. 81) – primul meci şi Alexandru Mitriță (min. 43) – al doilea meci
“A fost un cantonament foarte bun, am făcut toate antrenamentele, chiar dacă a mai plouat. Am văzut multe lucruri pozitive, dar este normal că mai trebuie să creştem. Este important ce facem în campionat, acolo contează rezultatele, în amicale m-au interesat doar prestaţiile echipei. Am întâlnit echipe bune, Ferencvaros este o formaţie de valoare, Vorskla a evoluat în grupele Europa League. Mi-a părut bine că jucătorii au avut ambiţie să câştige, chiar dacă este vorba doar de meciuri amicale. Au fost două meciuri de antrenament foarte utile, foarte bune. Prima repriză din al doilea meci cu Ferencvaros a fost de nivel foarte înalt pentru ambele echipe, suntem mulţumiţi. Am vrut să le oferim tuturor jucătorilor din lot posibilitatea să joace 90 de minute, de aceea am hotărât să jucăm două meciuri amicale în aceeaşi zi. Mitriţă este un jucător foarte important pentru noi, dar toţi jucătorii sunt importanţi şi îmi doresc să rămână. Andrei Cristea a făcut trei meciuri foarte bune, este un jucător experimentat, cu calitate, cu mentalitate, cred că ne va ajuta”, a concluzionat italianul Mangia la finalul stagiului de pregătire. Fundaşul Renato Kelic a declarat că, odată cu venirea lui Andrei Cristea, Craiova are cel mai puternic atac din România, iar căpitanul Alex Mitriţă trebuie să rămână pentru a câştiga noi trofee alături de alb-albaştri. “A fost un cantonament lung, dar bun. Am fost de multe ori în Antalya şi nu au fost niciodată atâtea ploi, dar per total am avut condiţii foarte bune de cantonament şi antrenament. Sper să avem terenuri bune în România, chiar dacă va fi vremea urâtă, mai ales că noi jucăm un fotbal tehnic, cu mingea jos. Cred că avem cel mai bun atac din România, Mitriţă şi Koljic au marcat multe goluri, au venit Cristea şi Nuno Rocha. Sper să nu-l pierdem pe Mitriţă, vreau să rămână, este golgheterul Ligii I şi un jucător foarte important pentru noi. Nu ştiu de unde are oferte, din America, de oriunde, dar să rămână acum să luăm titlul şi Cupa, apoi poate fi vândut pe mai mulţi bani. Lupta pentru titlu este echilibrată, CFR are un avantaj, dar se vor înjumătăţi punctele şi suntem acolo. E important pentru noi ce vom face în aceste cinci meciuri rămase” a spus Kelic.

Andrei Cristea: “Avem un program foarte greu”
Venit de la Poli Iaşi în această iarnă, Andrei Cristea pare că s-a integrat bine în ofensiva “juveţilor”. Experimentatul vârf de atac a spus că metodele lui Mangia de antrenament îi sunt familiare, iar Craiova trebuie să aibă rezultate similare şi în meciurile care contează.
“A fost un cantonament util, cu meciuri amicale bune, dar şi antrenamente la fel de bune. Am trecut cu bine şi de meciul cu Ferencvaros, m-am temut puţin pentru că era ultimul meci. Din contră, mă bucur că m-am întâlnit cu fostul meu coechipier de la Iaşi, Bole, căruia îi urez mult succes în continuare la Ferencvaros. Grupul m-a primit foarte bine, atât colegii, cât şi mister Mangia. Sunt obişnuit cu metodele sale de antrenament, fiindcă am mai avut antrenori italieni şi sper acum doar să fiu în formă maximă când începe campionatul. Nu este important ce facem în meciurile amicale, cât să pregătim o idee de joc şi să fim în formă când jucăm partidele oficiale. Avem un program foarte greu, cu adversari puternici, va conta foarte mult ce facem în primul meci, la Viitorul”, a declarat Cristea. Partida de la Ovidiu este programată duminică, 3 februarie, de la ora 20.00. În afară de echipa lui Hagi, Universitatea le mai întâlneşte în sezonul regulat pe CFR Cluj şi Astra Giurgiu, acasă, şi pe FCSB şi Hermannstadt, în deplasare.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here