Mama care rămânea flămândă pentru a-şi hrăni fiica imobilizată, ajutată de oameni cu suflet mare

104

Maria Ghenea, târgujianca în vârstă de 52 de ani, care se sacrifică pentru fiica sa de 19 ani imobilizată într-un scaun cu rotile, a primit ajutor din partea unor oameni cu suflet mare, care au aflat povestea ei prezentată în paginile cotidianului Gorjeanul. Locuinţa lor a fost igienizată şi zugrăvită, instalaţia electrică le-a fost reparată; au primit mobilă nouă, aragaz, haine, alimente şi pampers. În continuare vor trebui ajutate Maria şi Nicoleta, cu atât mai mult cu cât se apropie sezonul rece, iar cheltuielile vor creşte.

În urmă cu două luni, publicam în cotidianul Gorjeanul povestea Mariei Ghenea, mama eroină care şi-a sacrificat propria viaţă pentru a-şi creşte fiica imobilizată într-un scaun cu rotile. Deşi, după cum confirmă femeia, toate cunoştinţele o sfătuiau să renunţe la fată, Maria nu a acceptat nici în ruptul capului să dea fata la stat.
Maria Ghenea și fiica ei locuiesc în fosta unitate militară de la Iezureni, localitate situată între municipiul Târgu-Jiu şi oraşul Bumbeşti-Jiu. De câte ori trebuie să ajungă în Târgu-Jiu, femeia împinge căruciorul fetei, kilometri întregi, pentru că nu există altă variantă de transport pentru ele. Nici drumul lung, nici greutățile nu o determină pe Maria să renunțe la fiica ei, mama refuzând categoric ca fata să fie instituționalizată. Povestea completă a femeii poate fi citită accesând link-ul https://www.gorjeanul.ro/povestea-impresionanta-a-mariei-ghenea-mama-care-de-multe-ori-ramane-flamanda-pentru-a-si-hrani-fiica-imobilizata/

Oameni cu suflet mare, sensibilizaţi de povestea Mariei Ghenea
La aflarea poveştii de viaţă a Mariei Ghenea, câţiva oameni cu suflet mare s-au mobilizat şi i-au modernizat locuinţa, au reparat instalaţia electrică, i-au cumpărat mobilă, aragaz, alimente şi produse de igienă personală, precum şi scutece pentru fată. “Nici nu am cuvinte să le mulţumesc oamenilor care au venit la noi, după ce am apărut în ziar. Au fost aici doctori, oameni cu bani, dar şi oameni simpli care ne-au ajutat atât cât au putut. (…) Vă mulţumesc tuturor pentru ce aţi făcut pentru mine şi fata mea! Să vă dea Dumnezeu sănătate!”, mărturiseşte Maria Ghenea.
În ajutorul familiei Ghenea a sărit şi Asociația Inimi de Gorjeni. Sorin Torop, secretarul asociaţiei, spune că „Asociaţiai Inimi de Gorjeni a primit prin donație de la Asociația ,,Maica Precista” din Petroșani unde vicepreședinte este d-na Felicia Andrioni, profesor universitar la Facultatea de Asistență Socială din Petroșani 4 paturi medicale, dintre care 3 au fost redirecționate către centrele sociale ale DGASPC Gorj și unul către Ghenea Maria. Mulumiri domnilor David Wagner, Sergiu Balaci si Paul Wagner care au făcut posibilă această donație la Gorj! Asociația Inimi de Gorjeni a suportat din fondurile proprii salteau ortopedică”.
Trebuie precizat faptul că, în această perioadă, Maria Ghenea şi fiica sa Nicoleta au beneficiat şi de un set complet de analize, dar şi consultaţii medicale specifice, toate acestea fiind posibile tot cu sprijinul unor oameni de bine.
În continuare, mama eroină şi fiica ei au nevoie de ajutor, întrucât veniturile lor au rămas aceleaşi, iar în sezonul rece vor creşte cheltuielile, dat fiind faptul că iarna vine la pachet cu facturi mai mari. Maria spune că numai scutecele pentru fată o costă peste 500 de lei lunar, iar venitul lor este de 1200 lei, din care trebuie să achite şi facturile şi să cumpere şi mâncare.
Cei care doresc să le ajute pe Maria şi fiica ei, pot dona haine (mărimea M) şi încălţăminte (numărul 37), scutece pentru adulţi (numărul 2), alimente, sau bani (RO24CECEGJ0102RON0016931 este contul deschis pe numele Ghenea Maria, la CEC Târgu-Jiu).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here