Maldăre de gunoaie şi zeci de câini urează ,,bun venit” pe străzile Săvineşti şi Mărgăritarului

583

Maldăre de gunoaie zac la câţiva metri de punctul de lucru al societăţii, SC Edilitara Public S.A, situat în strada Mărgăritarului din Târgu-Jiu. Deşeurile, mai exact materiale de construcţie rezultate din demolări, reparaţii şi amenajări de locuinţe, resturi menajere, nu sunt aruncate la întâmplare, ci sunt ascunse în tufişuri, mirosul greu de suportat fiind cel care le dă de gol şi totodată câinii comunitari care împrăştie gunoaiele cât mai aproape de strada principală. Localnicii din zona Săvineşti şi Mărgăritarului se plâng că maldărele de gunoaie, lăsate pe marginea străzilor în cauză, sunt o sursă de hrană pentru câinii vagabonzi, patrupedele fiind un real pericol pentru copiii acestora. În ciuda eforturilor angajaţilor firmei de salubritate din municipiul Târgu Jiu de a face curat aici, munţii de gunoi apar parcă, la loc, peste noapte.

gunoaie caini (1)Deşi leagă cartierul limitrof al municipiului Târgu-Jiu de zona 9 Mai, străzile Săvineşti şi Mărgăritarului au devenit un loc în care ar putea să se pună pancarta cu mesajul: „Pe aici nu se trece”. Asta, deşi pentru a parcurge strada pe care sunt ridicate mai multe vile, dimineaţa sau la lăsarea întunericului, oamenii trebuie să se înarmeze cu maxim de gunoaie caini (2)curaj pentru a putea tranzita zona sau de ce nu cu bâte, genţi pentru a se putea apăra de câinii vagabonzi care se simt stăpânii locului. Cei mai neputincioşi în faţa câinilor sunt copiii, care se joacă în apropiere sau cei care merg la grădiniţă şi la şcoală, folosind artera Săvineşti.
gunoaie caini (3)Problema mai gravă este că zona este împânzită de gunoaie, de la resturi menajere şi de grădină, materiale de construcţie rezultate din demolări, reparaţii şi amenajări de locuinţe până la haine vechi, care răsar peste noapte.

Zona curăţată, dar repopulată
gunoaie caini (4)Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu, zona este curăţată lunar de gunoaie, dar angajaţii nu fac faţă ritmului în care cei „binevoitori“ confundă o zonă a oraşului cu groapa de gunoi. ,,Noi am avut o gunoaie caini (5)campanie de curăţire a locului chiar cu o lună în urmă. Din păcate, fiind o zonă mai ferită, gunoaiele sunt aduse iar şi gunoaie caini (7)iar. Vom apela de data aceasta şi la Poliţia Locală pentru a ţine sub control zona în cauză”, a declarat Ramona gunoaie caini (8)Evulescu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here