Mai puțini parlamentari în județ! Senatul a adoptat reducerea numărului acestora

102

Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300. Anunțul a fost făcut, luni, de președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

Inițiativa legislativă a PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată tacit de către Senat. ”În plină campanie pentru un nou referendum, iată că este posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu. Actuala putere are acum ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea față de respectarea voinței poporului exprimată prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaților, această inițiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie”, a anunțat, luni, Eugen Tomac, președintele PMP.

Cinci mandate pentru Gorj!
Potrivit proiectului de lege adoptat tacit de Senatul României, noua anexă delimitează circumscripțiile județelor, denumirea, numerotarea și numărul de mandate aferent circumscripțiilor electorale. Astfel, în ceea ce privește Circumscripția electorală nr. 20 aferentă județului Gorj, numărul de mandate de senatori aferent județului nostru este de două, iar cel al deputaților de trei. În 2009, la propunerea preşedintelui de atunci al țării, Traian Băsescu, s-a desfăşurat referendumul consultativ pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari. Fiind un referendum consultativ, acesta nu a produs automat efecte. Legea de modificare a Constituţiei, pentru reducerea numărului de parlamentari, ar urma să fie supusă din nou unui vot la referendum, în cazul în care ar fi adoptată de Parlament.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here