Mai puține furturi din locuințe sesizate în 2019

616

La nivelul României, în primele zece luni din acest an au fost sesizate cu 4,12% mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară din 2018.
Polițiștii au lansat, joi, campania „Hoții îți invadează intimitatea” pentru conştientizarea importanţei măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.
,,Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate”, au precizat reprezentanții Poliției Române.
Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. ,,Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu poliştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor”, au mai precizat reprezentanții Poliției Române.
Conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, la nivel naţional se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative.
„Suntem preocupaţi permanent de diseminarea mesajelor preventive, astfel încât cetăţenii, prin metodele pe care le adoptă, să-şi protejeze valorile deţinute. Apreciem ca binevenită colaborarea cu partenerii noștri, întrucât se creează premisele unor acțiuni de succes care să contribuie la diminuarea riscului de victimizare a membrilor comunităţii. Poliţiştii din cadrul Institutului şi ai structurilor judeţene de profil vor asigura suportul informaţional privind infracţionalitatea contra patrimoniului – legislaţie în vigoare, moduri de operare, modalităţi de autoprotecţie”, a declarat comisarul-șef de poliție Sorin Stănică, directorul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.
Mediul urban se confruntă cu un număr mai mare de astfel de fapte, comparativ cu mediul rural. Astfel, în oraşe s-au înregistrat 54,5% infracţiuni de acest gen, în timp ce în zonele rurale au fost sesizate 45,5%. ,,Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă! Montează o încuietoare de calitate! Montează un sistem de alarmă! Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare!”, sunt recomandările polițiștilor.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here