Mai e de muncă! Primul eşec acasă pentru baschetbalişti

653

CSM Târgu-Jiu a suferit a doua înfrângere consecutivă în Liga Naţională de Baschet. Gorjenii au fost depăşiţi pe teren propriu de ABC Athletic Constanţa (57 : 66). Deşi au părut în control în debutul partidei, gazdele s-au stins treptat pe fază ofensivă, iar lipsa de eficienţă sub panou a înclinat balanţa în favoarea dobrogenilor. De altfel, situaţia pe sferturi reflectă coordonatele pe care s-a jucat partida: 19 : 16, 15 : 15, 11 : 16, 12 : 19. Potrivit statisticilor, cel mai bun jucător al amfitrionilor a fost Ioan Alin Borşa, cel care a părăsit accidentat terenul, în ultimul sfert, cu o problemă musculară. Fosta extremă de la Târgu Mureş a bifat 15 puncte. Berculescu a reuşit 13 puncte, Andrieş a terminat cu 11, Djurasevic cu 10, Curry Jr. cu 6, iar Alex Berca cu 2. Deşi a petrecut peste 26 de minute pe parchet, Andrei Gheorghe a izbutit doar o recuperare şi o pasă decisivă. Nici Ors Kilyen nu a reuşit, în aproape 14 minute, să puncteze. Cel mai bun marcator al partidei a fost Georgian Păun cu 20 de puncte. Sub panou a făcut legea Mathew Kilgore, care a contabilizat 14 recuperări şi 12 puncte, 26 fiind indicele de eficienţă al americanului, cel mai ridicat de pe parchet.

Alionescu: ,,Îmi asum întreaga responsabilitate”
La finalul meciului Claudiu Alionescu, antrenorul principal de la CSM, a admis că sunt probleme reale pe faza ofensivă. Fostul jucător al Energiei a fost de părere că diferenţa s-a făcut şi la lay-up-urile ratate de jucătorii gazdă.
,,Este o înfrângere grea, pentru că am prestat un joc bun, cel puţin din punct de vedere defensiv. Avem foarte mari probleme în atac, este al doilea meci la rând când nu reuşim să înscriem mai mult de 60 de puncte, şi aici sunt nişte mari semne de întrebare pe care trebuie să le rezolvăm cât mai repede. Îmi pare foarte rău că nu am reuşit să bucurăm cu o victorie publicul numeros care a fost la sală, însă cred că am făcut tot ceea ce a depins de noi să câştigăm acest meci. Felicitări echipei din Constanţa, a fost echipa mai agresivă, echipa care a deschis foarte bine jocul sub panou şi a reuşit să marcheze puncte cruciale. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru acest eşec, poate nu am reuşit să-i focusez destul de bine la importanţa acestui meci. Veneam după o evoluţie bună acasă cu Focşaniul, însă astăzi am arătat mari probleme din punct de vedere ofensiv. Am ratat cel puţin patru-cinci mingi singuri sub panou, dacă le transformam în puncte alta era diferenţa”, a precizat Alionescu. Din fericire, accidentarea lui Borşa nu este atât de gravă cum a părut la prima vedere, baschetbalistul gorjenilor suferind probabil o întindere.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here