Magazine amendate de DSV Gorj

799

Cinci amenzi au fost date, în ultimă săptămână, de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, unor operatori și persoane fizice din Târgu-Cărbunești și Târgu-Jiu. Valoarea amenzilor este 6.000 de lei, deși inspectorii DSVSA au făcut peste 150 de controale în tot județul.
Trei amenzi, de câte 1.200 lei fiecare, au fost aplicate angajaților care deserveau, la data controlului, o cantină și două magazine alimentare, pentru manipularea și depozitarea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare-veterinare (neefectuarea controlului medical periodic, echipament de protecție incomplet). O altă amendă de 1.200 lei a fost dată administratorului unui magazin alimentar, întrucât anumite produse din carne (coaste de porc, carne de porc lucru) depozitate în lada frigorifică nu erau etichetate corespunzător. Mai precis, etichetele erau rupte sau incomplet.
Pentru înstrăinarea animalelor fără documentele prevăzute de legislația în vigoare, un gorjean s-a ales cu amendă de 1.200 de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here