Magazin de pâine, amendat cu 10.000 lei

3083

Inspectorii sanitari veterinari au sancționat drastic un magazin care comercializează pâine și produse de panificație. Pentru că produsele erau vândute într-un spațiu neigienizat şi neaprobat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, amenda a fost de 10.000 de lei.
De altfel, în primele cinci zile din această lună, inspectorii DSVSA Gorj au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, reprezentând cinci avertismente scrise şi patru amenzi în cuantum de 15.700 lei, unor operatori și persoane fizice din Alimpeşti, Novaci, Scoarţa, Târgu-Cărbuneşti şi Târgu-Jiu.
Un bar a fost amendat cu 1.200 de lei, întrucât angajatul prezent la data verificării nu purta echipament de protecţie corespunzător şi nu menţinea o stare adecvată de igienă în incinta unităţii. Concret, acesta utiliza recipienţi fără capac şi pedală pentru precolectarea deșeurilor menajere şi depozita anumite produse direct pe paviment. Nu a scăpat de amendă nici șoferul unei autoutilitare. Acesta a fost sancționat în trafic cu 1.500 de lei, pentru transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare-veterinare.
În schimb, cinci proprietari de exploatații non-profesionale s-au ales cu avertismente pentru sacrificarea și înstrăinarea de animale fără a anunța și solicita documente de la medicul veterinar de liberă practică împuternicit.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here