Echipe mixte formate din inspectori cu atribuţii de control din cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor continuă seria controalelor iniţiate în data de 21 ianuarie 2019, ce au ca scop verificarea conformităţii produselor de la patiserii, cofetării, pizzerii, restaurante/ catering, fast-food-uri, în raport cu materiile prime utilizate şi informaţiile oferite consumatorilor.
În săptămâna 4-8 februarie 2019 s-au reluat verificările în judeţele Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi municipiul Bucureşti, la 104 operatori economici (din care 34 patiserii, 38 laboratoare cofetărie/ patiserie, 19 pizzerii, 7 fast-food-uri, 4 restaurante / catering şi 2 magazine alimentare).
Din cele 104 unităţi verificate, 47 unităţi (45 %) utilizau ca ingredient principal în produsele oferite consumatorilor specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate şi informau că preparatele conţin diferite categorii de brânzeturi sau caşcaval. Pentru aceste nereguli majore, dar şi pentru alte abateri de la legislaţia sanitar-veterinară au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 194.000 lei.