Macovei îl trimite pe Cosmin Popescu în UNPR-ul lui Manţog

216

deschidereDeputatul Cosmin Popescu este obligat să aleagă un alt partid dacă vrea să mai facă politică şi pe viitor, asta deoarece colegii de la centru ai PDL-ului nu îi mai acceptă în preajma lor pe ,,pătaţi”. Curentul care îl afectează pe Cosmin Popescu a fost iniţiat în PDL de Monica Macovei, care l-a trecut recent pe lista sa neagră pe fostul său coleg de partid, deşi ştia că acesta, şi după autoexcludere, a rămas fidel PDL-ului. Şi astfel, Macovei îi mai face un serviciu fostului său sponsor de campanie, Ionel Manţog, trimiţându-i-l pe Popescu direct în UNPR.

Pedelista Monica Macovei nu mai vrea alături de PDL vreun parlamentar condamnat. Macovei a fost destul de explicită când a întocmit recent o listă a celor “pătaţi”, din Parlamentul României, supunând-o oprobiului public. Nu a făcut excepţie de pe listă nici Cosmin Popescu, deputat independent, ales din partea PDL, exclus de drept din partid, conform Codului etic al PDL, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru fals intelectual şi favorizarea infractorului în legătură cu infracţiuni de corupţie. “Regina anticorupţiei”, cum o numea Victor Ponta pe Macovei, nu a ţinut astfel cont că la Gorj, în timpul campaniei europarlamentare a fost susţinută şi de Cosmin Popescu, nu numai de Ionel Manţog. Din dorinţa de a curăţa imaginea partidului, Macovei, şi alţi pedelişti care i s-au alăturat, nu îl mai vor pe Popescu alături de PDL, acestuia indicându-i-se, în schimb, pentru campania viitoare UNPR-ul, partidul “pătaţilor”.

Favorizatorul şi infractorul, împreună la UNPR

Şi astfel, obligat forţat, Cosmin Popescu va ateriza, din nou, în braţele lui Ionel Manţog, de data aceasta la UNPR Gorj, partid pe care, se pare, îl vor clădi foştii “portocalii”. Există însă marea posibilitate ca pe Colegiul 3 de Deputaţi, PDL-ul să nu-i pună vreun contracandidat lui Cosmin Popescu, care se va despărţi de foştii săi colegi în termeni amiabili, candidatura sa viitoare putând fi susţinută de ambele partide. Acesta poate fi un câştig pentru Cosmin Popescu care ar putea să aleagă şi o candidatură independentă dar mai puţin fructuoasă. Pentru a avea însă locul asigurat pe lista de parlamentari ai UNPR, Cosmin Popescu trebuie să direcţioneze voturile de pe colegiul său spre organizaţia progresistă, acum la locale, astfel nu va primi în toamnă susţinere de acest partid.

Popescu, pierdere pentru PDL

Deoarece Cosmin Popescu în ciuda condamnării sale şi-a făcut treaba în mandatul său, primarii din Colegiul 3 apreciindu-l, pentru PDL Gorj plecarea deputatului va fi o pierdere iar pentru UNPR un câştig. Mai mult, pentru Ionel Manţog potenţiala trecere a lui Cosmin Popescu la UNPR va echivala cu un trofeu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here