Luptă împotriva ţânţarilor, în cartierele din Târgu-Jiu

240

În ciuda eforturilor făcute de municipalitate, ţânţarii continuă să le dea bătăi de cap târgujienilor. Din fericire, în multe zone ale oraşului, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au înţeles importanţa colaborării cu autorităţile, făcând front comun cu acestea în lupta împotriva ţânţarilor. O astfel de acţiune a avut loc sâmbătă în cartierul Revoluţiei.

Încă din primăvară, municipalitatea şi-a propus combaterea populaţiilor de ţânţari din Târgu-Jiu. Dezinsecţia a fost programată a se desfăşura în etape, acţionându-se în zonele cu spaţii verzi, aliniamente stradale, parcuri. Costurile totale ale acţiunii se ridică la 300 milioane lei vechi. Practic, combaterea ţânţarilor constă în aplicarea de produse insecticide prin tehnici specifice habitatului, iar produsele folosite pentru tratamentele de deratizare şi dezinsecţie sunt avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătăţii.

Acţiuni antiţânţari în cartiere
actiune tantari (1)Vremea ploioasă a favorizat înmulţirea ţânţarilor, astfel că târgujienii au resimţit din plin acţiunea acestora. Autorităţile au încercat să îi combată, dar încă mai trebuie luptat pentru atingerea obiectivului. Din fericire, în unele zone ale oraşului, reprezentanţii administraţiilor de proprietari au sprijinit acţiunile Primăriei. Astfel, în cartierul Revoluţiei, sâmbătă s-a acţionat împotriva ţânţarilor, acţiunea fiind anunţată din timp, astfel încât locatarii să-şi ia măsurile ce se impuneau.
Substanţele utilizate de municipalitate în cadrul programului de dezinsecţie acţionează şi împotriva căpuşelor, la fel ca şi în anii trecuţi. În total vor fi 3 acţiuni de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here