Luna iunie vine cu patru cursuri de formare profesională

457

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în luna iunie un număr de 203 programe de formare profesională pentru 3.922 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.
Pentru luna viitoare, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) va începe alte câteva cursuri de formare profesională, la care este aşteptată o prezenţă de circa 100 de persoane: agent de securitate, ospătar, manager în activitatea de turism, lucrător în comerţ.
Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Judeţele în care, în luna iunie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Bihor (370 persoane), Neamţ (184 persoane), Hunedoara (168 persoane), Bucureşti (160 persoane), Covasna (158 persoane).
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here