Lucrările la Stadionul Municipal avansează de la zi la zi

216

Lucrările de modernizare și extindere a Stadionului Municipal din Târgu-Jiu avansează într-un ritm destul de bun. Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu spun că, până la sfârșitul anului, structura va fi finalizată în întregime, urmând ca pe perioada iernii să fie efectuate și finisajele interioare.

Până în prezent, lucrările de extindere și modernizare la Stadionul Municipal au fost finalizate în proporție de circa 40%, începându-se deja lucrul inclusiv la acoperiș. ”Lucrările de modernizare și extindere a capacității Stadionului Municipal sunt într-un stadiu avansat. Practic, până la această dată, a fost integral realizată infrastructura, inclusiv parcajul subteran, partea de suprastructură a fost realizată parțial la cele două tribune principale, respectiv tribuna oficială și cea de-a doua tribună care adăpostesc stadion lucrari (3)spațiile pentru oficiali, și hotelul, respectiv spațiile administrative. De asemenea, în zona peluzelor, structura a fost finalizată complet, în această perioadă executându-se deja montarea structurii metalice a acoperișului, gradenele. Practic, investiția este finalizată într-o proporție de peste 40%. Împreună cu constructorii și cu investitorul, respectiv Compania Națională de Investiții, ne-am propus ca până la sfârșitul anului întreaga structură să fie finalizată, inclusiv acoperișul, urmând ca pe perioada iernii să se realizeze lucrările de arhitectură, finisajele interioare, astfel încât în primăvară să poată fi pus în funcțiune obiectivul”, a declarat Raul Chiriac, șef Serviciu Investiții în cadrul Primăriei Târgu-Jiu. ”Reamintesc că investiția presupune realizarea unui stadion clasificat la nivelul 4 din punct de vedere al stadion lucrari (5)cerințelor UEFA, stadion cu 12.518 locuri complet acoperite, cu cele două tribune principale adăpostind tribuna oficială, situată pe latura de Est, adăpostind zona oficialilor, zona VIP, zona presei, o construcție dispusă pe cinci niveluri – subsol, parter și trei etaje, cu parcarea subterană de care am amintit, cea de-a doua tribună principală situată în zona actualului Hotel Sport, împreună cu două construcții noi, respectiv un hotel de patru stele cu 40 de unități de cazare și, pentru simetrie, un corp administrativ, dispuse ambele pe un regim de înălțime parter cu patru etaje și o nouă construcție care înglobează stadion lucrari (13)actualul Hotel Sport, extinzând spațiile acestuia, rezultând astfel spații noi, spații care pot fi folosite atât ca loje, cât și pentru alte destinații. Investiția, așa cum am spus, în primăvara anului viitor va fi finalizată și obiectivul pus în funcțiune”, a mai precizat acesta.

Pista de atletism, suplimentată cu un culoar
Și pista de atletism va fi refăcută în cadrul lucrărilor efectuate la stadion; mai mult, aceasta va fi suplimentată cu un culoar. ”Investiția presupune și refacerea pistei de atletism și chiar suplimentarea cu stadion lucrari (17)un culoar, astfel încât aceasta să fie omologată atât pentru competiții naționale, cât și internaționale”, a mai precizat Raul Chiriac. Pentru extinderea și modernizarea Stadionului Municipal a fost alocată suma de aproximativ 20 de milioane euro.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here