Lucrări pe repede înainte la şcolile din Târgu-Jiu

353

Cele 50 de unităţi şcolare din municipiul Târgu-Jiu sunt pregătite ca de luni, 14 septembrie, să-şi primească preşcolarii şi elevii. Peste 22.800 de elevi şi micuţi de grădiniţă vor păşi în săli de clasă curate, renovate, igienizate.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu dau asigurări că noul an-şcolar nu va debuta la nivel de municipiu, în nicio unitate şcolară, cu lucrări neîncheiate. Fie că vorbim despre reparaţii, curăţenie ori igienizări. “La această dată lucrările cuprinse în programul de reparaţii şi igienizări al unităţile de învăţământ au fost definitivate. Acum se fac ultimele retuşuri, se pun la punct ultimele detalii şi curăţenia generală, astfel încât pe 14 septembrie, unităţile şcolare să fie pregătite pentru începerea în mod corespunzător a noului an şcolar. În acest program, au fost incluse peste 20 de unităţi din cele 50 existente la nivel de municipiu. La toate cele 50 s-au executat însă lucrări de revizie ale instalaţiilor sanitare, electrice, de încălzire, să nu fie probleme. În cadrul celor 20 de unităţi, au fost realizate lucrări de refacere a învelitorilor, reparaţii la acoperişuri, reparaţii la finisajele interioare şi exterioare, înlocuire de pardoseli, reparaţii de grupuri sanitare. În paralel cu programul de reparaţii, pe baza unui program stabilit care vizează activitatea pe termen mediu, vor fi demarate o serie de obiective pentru care s-au elaborat documentaţiile tehnico-economice. Acestea ţin cont de extinderea spaţiilor unde a fost necesar, crearea de noi activităţi gen cămine, săli de sport, iar toate acestea le-am etapizat în funcţie de urgenţă şi în funcţie de posibilităţile de finanţare”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

reparatii-scoli-2 insAvize sanitare pentru toate unităţile
La ora actuală, cu excepţia a două grădiniţe, toate unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Târgu-Jiu au obţinut avize sanitare pentru începerea anului şcolar 2015-2016. Potrivit lui Dan Ion, reprezentantul Direcţiei de Patrimoniu Târgu-Jiu, pentru grădiniţele din Preajba şi Drăgoieni s-au depus documentaţiile în vederea obţinerii autorizaţiilor sanitare. Întârzierea s-a datorat faptului că la cele două se execută mai multe lucrări în vederea transformării acestora în grădiniţe cu program prelungit.
Reţeaua şcolar a municipiului Târgu-Jiu cuprinde 50 de unităţi de învăţământ: 9 colegii, 5 licee, 11 şcoli gimnaziale, 11 grădiniţe cu program prelungit şi 14 cu program normal. Toate aceste unităţi sunt cuprinse în 28 de centre financiare, prin ele derulându-se toate operaţiunile financiar-contabile. Evoluţia efectivelor de elevi este următoarea: 22.896 de elevi înscrişi din care 2.018 preşcolari, 6.423 în învăţământul gimnazial, 14.455 in învăţământul liceal şi colegii. Grupa pregătitoare sau clasa 0 au fost înscrişi 593 de elevi în 12 unităţi şcolare.

reparatii-scoli-4 insNoi angajări
În ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medical şcolare, în Târgu-Jiu există 8 cabinete medicale, din care unul este stomatologic. În acestea, îşi desfăşoară activitatea 19 asistente medicale şi 8 medici. “Am primit în urma colaborării cu Direcţia de Sănătate Publică, o înştiinţare prin care ne face cunoscut că numărul de angajaţi a fost suplimentat cu 4 asistenţi medicali comunitari şi un mediator sanitar. Este un lucru îmbucurător deoarece avem câteva unităţi pe care le acoperim cu mare greutate”, a precizat reprezentantul Direcţiei de Patrimoniu.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

 1. Mickey si Minnie va vor astepta copiii din Ramnicu Valcea cu bomboane si caramele rafinate, clovnii cu baloane haioase iar spiridusii le vor picta modele in fata magazinului Happiness Store, in schimbul unui zambet!
  Ne gasiti si online : http://www.happiness-store.ro
  -rechizite scolare ( Herlitz, Pigna, Pilot, Milan, Ecada )
  -arta si creatie ( Daco )
  -articole elevi ( ghiozdane, penare, plastilina, caroci, caiete, carti, jocuri )
  -jucarii educative ( Vtech, Fisher Price, ELC, Chicco, Lego, Leapfrog )
  -outlet hainute copii ( Zara, H&M, Next, Chicco, Prenatal )
  -carucioare ( Stokke Xplory )
  -felicitari, cadouri, flori, handmade

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here