Lucrări încheiate: Dispensar modernizat cu peste 580.000 de lei, la Padeș!

1066

Dispensar medical uman, modernizat după standarde europene! De asta vor avea parte de acum locuitorii comunei Padeș, care vor beneficia de condiții foarte bune atunci când aleg să primească o consultație la medicul de familie.

În urmă cu câteva zile, s-a finalizat modernizarea dispensarului uman din satul Călugareni, dispensar situat chiar lângă sediul Primăriei comunei Padeș. Lucrările s-au ridicat la valoarea de 583.167 de lei și au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Reabilitarea dispensarului a fost una dintre prioritățile administrației locale.
,,Lucrările de la dispensar au fost destul de complexe și au inclus extinderea clădirii, refacerea pereților, reamenajări, dar și dotarea cu toate cele necesare actului medical – mobilier, echipamente și aparatură medicală – pentru buna funcționare a acestui dispensar în care își vor desfășura activitatea trei medici de familie. Modernizarea dispensarului, aduce un mare plus în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale în comuna noastră: spații moderne dintre cele mai bune pentru consultații și tratamente, ca toți pacienții să beneficieze de cele mai bune îngrijiri medicale Dispensarul medical conține trei cabinete medicale, sală de tratamente adulți, sală de tratamente copii, sală de sterilizare, vestiar, arhivă, grup sanitar și un spațiu nou cu magazie și grup sanitar separat, care va fi destinat pentru punct farmaceutic sau cabinet stomatologic.
Toate cabinetele medicale au fost dotate cu aparatură medicală și mobilier nou, parchetul și mozaicul existent au fost înlocuite cu parchet conform normelor medicale. Holul este dotat cu 14 scaune confortabile pe care pacienții vor așteapta la intrarea în cabinet și un televizor unde vor putea viziona unele informații medicale. Grupul sanitar este util și persoanelor cu dizabilități și cuprinde o cabină de duș. Pe viitor vom iniția un proiect proiect pentru construirea unui sediu pentru primărie, iar acest spațiu să-l transformăm în centru de permanență, unde cetățenii comunei Padeș vor putea beneficia de îngrijiri medicale zilnic între ora 15.00 şi 08.00 dimineaţa a doua zi, plus întreg weekendul – de vineri, ora 15.00, până luni, la ora 08.00. Consultaţiile şi tratamentele în centru vor fi gratuite şi se aplică oricărui cetăţean, indiferent dacă este asigurat sau nu”, a declarat Antonie Serafim, primarul localității Padeș.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here