Locul opt la rata şomajului pentru judeţul Gorj

336

Deşi este precedat de alte şapte judeţe, Gorjul rămâne încă în primele zece judeţe ale ţării care înregistrează cel mai mare număr de şomeri, fie că vorbim despre şomeri indemnizaţi ori neindemnizaţi.

Rata șomajului înregistrat la sfârșitul lunii aprilie 2015, la nivel național, a fost de 5,12%, mai mică cu 0,25 puncte procentuale față de cea din luna precedentă și cu 0,02 pp față de cea din aprilie 2014. Deși într-o ușoară scădere, cele mai ridicate niveluri ale ratei șomajului au continuat să fie atinse în aceleași județe ca și în lunile anterioare: Teleorman (11,05%), Vaslui (10,98%), Mehedinți (9,68%), Dolj (9,13%), Buzău (9,08%), Galați (8,94%), Alba (8,17%), Gorj (8,04%) şi Olt (7,79 %). Judeţele cu cea mai mare pondere a şomerilor neindemnizaţi în numărul total al şomerilor sunt: Mureş (89,35%), Teleorman (88,30%), Vaslui (87,44%), Brăila (86,53 %), Satu Mare (86,09%), Iaşi (85,99 %), Dolj (85,58 %), Vrancea (85,20 %) şi Giurgiu (85,01%). Nivelul minim al ratei şomajului în luna aprilie, de 1,40%, se înregistrează în judeţul Timiş.

50 de joburi pentru şomerii gorjeni
Angajatorii statelor Uniunii Europene pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin reţeaua Eures, 50 de locuri de muncă în domeniul agricol şi cel al serviciilor. Persoanele care nu deţin nicio calificare, dar au cunoştinţe de bază de limba engleză, pot aplica joburile oferite de Irlanda – zece posturi muncitor necalificat (culegător ciuperci). Ocupaţia presupune culegerea manuală a ciupercilor, sortarea şi ambalarea în funcţie de greutatea acestora. Experienţa anterioară privitoare la fructe şi legume constituie avantaj. Aplicanţii trebuie să fie apţi fizic pentru munca în ferme vegetale. Salariul oferit este de 8.65 euro/oră, 5-6 zile pe săptămână, 40-45 ore/săptămână, durata contractului fiind pe perioadă nedeterminată. Persoanele interesate vor transmite CV în limba engleză prin e-mail, la adresa: mckennamushroomsjobs@gmail.com, până la data de 30 iunie 2015. Candidaţii al căror CV va fi selectat vor da un interviu prin Skype.
Şi Olanda oferă 20 de posturi de culegători de căpşuni. Se solicită condiţie fizică bună. Experienţa în culesul căpşunilor constituie avantaj. Cazarea este oferită de angajator. Contractul de muncă este pentru perioada aprilie – mijlocul lunii septembrie. Candidaţii vor transmite CV Europass cu poză, în limba engleză, la adresa de e-mai: yvonne@seizoenarbeid.nl, până pe data de 6 iulie 2015.
De asemenea, un angajator din Marea Britanie a declarat vacante 20 de posturi de îngrijitori persoane. Locul de muncă presupune realizarea următoarelor sarcini: monitorizarea pacienţilor, furnizarea serviciilor de curăţenie, spălare, pregătirea hranei, îmbrăcare, plimbare în aer liber, administrarea medicamentelor etc. Persoanele interesate vor transmite CV prin e-mail, la adresele: jmcarrera@clece.es şi astephens@clececare.co.uk. Contractul oferit este pe perioadă nedeterminată. Termenul de transmitere a CV-urilor este 30 iunie 2015.
Relaţii suplimentare se pot obţine la compartimentul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here