Locuitorii din zonele poluate ies mai repede la pensie. Deja se depun cereri!

1601

Legea prin care zeci de mii de gorjeni vor putea ieși mai devreme la pensie este în vigoare. „Este o dorință mai veche a oamenilor și am reușit să obținem acest lucru pentru ei. La Casa Județeană de Pensii Gorj se primesc deja cereri de pensionare în baza articolului de lege promovat de mine”, a anunțat Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.
Potrivit legii, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestora, vor ieși mai repede la pensie.
Liberalul Dan Vîlceanu a completat legea, adăugând în listă mai multe localități din Gorj. „În urmă cu o lună, președintele României a promulgat o lege prin care a fost redusă vârsta de pensionare cu doi ani în localitățile: Motru, Rovinari, Fărcășești, Urdari, Turceni, Plopșoru, Brănești, Mătăsari, Negomir, Drăgotești. Am completat legea adăugând în listă și comunele: Bustuchin, Prigoria, Roșia de Amaradia, Bîlteni, Câlnic și Ionești. Astfel, aproape jumătate din localitățile din Gorj sunt cuprinse în această lege, luând în calcul și distanța de 8 km dintre comunități”, a anunțat Vîlceanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here