Localnicii din Bâlteni îşi conduc morţii la cimitir prin gropi şi noroaie

457

Ultimul drum al localnicilor trecuţi în lumea celor drepţi este unul de neuitat pentru aparţinătorii decedaţilor din satul Bâlteni. Asta pentru că drumul spre locul de îngropăciune este presărat de gropi şi gunoaie. Dacă este vreme rea, lucru înregistrat în ultimele zile, morţii sunt zguduiţi bine până la groapă, în timp ce rubedeniile acestora trebuie să-şi încalţe galoşii şi cizmele de gumă pentru a ajunge cu cei dragi la cimitir. În Bâlteni, comună mare cu mii de locuitori, sunt amenajate două cimitire, unul aflându-se la nici doi kilometri de primărie. Acest aspect nu prea interesează însă autorităţile locale, drumul spre cimitir nefiind băgat în vreun proiect de investiţii al actualului primar. Drumul a fost uitat de Păsărin, poate şi pentru că artera în cauză nu este una circulată de edilul local.

Deşi s-au perindat mulţi pe la putere şi promisiunile din campaniile electorale au fost multe şi mărunte, pare-se că morţii şi aparţinătorii care au rămas să îi conducă pe ultimul drum, la Bâlteni, au fost uitaţi de autorităţile din localitate. Dacă rudele sunt cele care se îngrijesc, aşa cum este şi normal, ca mormintele celor trecuţi în lumea celor drepţi să fie păstrate îngrijite şi curate, cei care se află în fruntea Primăriei Bâlteni nu şi-au dat silinţa să investească nici măcar în asfaltarea celui aproape un kilometru de drum care leagă drumul european E79 de cimitirul din Bâlteni. Locuitorii sunt total dezamăgiţi de atitudinea primarului Gheorghe Păsărin care nu numai că şi-a uitat promisiunile din 2012, când a fost ales primar al comunei şi când mulţi cetăţeni şi-au pus încrederea în el, dar a demonstrat că este mai interesat de soarta sa politică decât de cea a cetăţenilor care l-au votat. Mulţi nu se ascund să spună că Păsărin i-a lăsat cu buza umflată pentru că a dat uitării total promisiunile electorale din 2012.

drum2Uliţe asfaltate cu dedicaţie?!
După promisiuni de asfaltări de drumuri, strângerea câinilor din centrul satului Bâlteni pentru a nu mai pune în pericol copiii şi vârstnicii, după promisiunea anvelopării celor trei blocuri de locuinţe din centrul localităţii, Păsărin a uitat tot. Gurile rele spun că figura acestuia nu mai poate fi văzută de oamenii de rând decât pentru câteva secunde, din momentul în care coboară din maşină şi intră fie în primărie, fie în magazinele din centrul Bâlteniului. Acesta pare că se teme să dea ochii cu oamenii ale căror promisiuni le-a uitat şi îşi vede de treabă liniştit, nefiind interesat nici de doleanţele celor vii, dar mai ales de ultimul drum al celor care au murit. Nimeni nu comentează că nu a asfaltat şi câteva uliţe, meritele fiindu-i recunoscute de altfel, însă doar cu câteva menţiuni. Unii oameni spun pe la colţuri că cei câţiva kilometri de drumuri asfaltate duc către casele unor rude şi apropiaţi ai primarului Gheorghe Păsărin.

drum3La fundul sacului..
Se pare că acesta a ajuns la fundul sacului şi ignoră cel aproape un kilometru de drum care ar putea deveni circulat aşa cum trebuie dacă ar fi asfaltat. În drumul spre cimitir, rudele nu îşi pot plânge morţii, trebuind să fie atente să nu se împiedice în gropile ce le stau în cale; şoferii nu pot circula normal de teamă să nu se defecteze ceva la propriile autoturisme; iar oamenii se plâng că precipitaţiile sunt cele care le dau bătăi de cap din toamnă şi până în vară. Odată cu sezonul rece şi precipitaţiile abundente, drumul spre cimitir devine unul insuportabil deoarece noroaiele sunt la ele acasă, iar cei care îşi plâng morţii în şi dinspre drumul spre cimitir nu îşi doresc decât un drum asfaltat, mulţi fiind de părere că poate costurile nu ar fi aşa de mari, implicarea autorităţilor fiind una mai importantă în acest sens.

Păsărin se joacă pe Facebook!
Probabil că dacă edilul ar lăsa la o parte jocurile din reţeaua de socializare Facebook şi şi-ar îndrepta ceva mai mult atenţia spre cetăţeni, şi aprecierile ar veni, iar încrederea oamenilor ar fi recâştigată. Dar pân’ atunci… Dumnezeu cu mila, iar drumul spre cimitir poate va fi asfaltat de un viitor şi diferit primar!
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Bravo vecina nu ma asteptam esti foarte tare dar cred ca acest interviu sa apara si in ziarele de pe masa primarului nu numai pe facebook pt ca nici la pesteana nu a facut nimic pe acolo nici nu mai trece decat poate la urmatoarele alegere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here