Localnic din Bustuchin, agresat de vecin pentru nişte găini! Lovită cu pumnii şi picioarele, victima însângerată a ajuns pe patul de spital

501

Un localnic în vârstă de 63 de ani, din comuna Bustuchin, susține că ar fi fost agresat de vecinul de apartament, pentru simplul motiv că i-ar fi cerut acestuia să-şi închidă păsările care-i încurcau muncitorii ce prestau la garaj. Vecinul, angajat la parcul petrolier de la Hurezani, a fost atât de lezat de cererea celui care locuieşte uşă în uşă cu el încât i-ar fi aplicat o corecţie solicitantului, de l-a băgat pe om în spital. Mai exact, i-ar fi dat cu un obiect dur în faţă, până când vecinul a căzut la pământ. Potrivit victimei, agresorul ar fi sărit cu picioarele şi pumnii peste cel căzut, umplându-l de sânge şi vântăi. După incident, victima a ajuns la Spitalul Târgu-Cărbuneşti pentru îngrijiri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, cercetând în prezent împrejurările în care a avut loc incidentul.

Simion Safaliu locuieşte la unul dintre blocurile din Bustuchin, vecin de uşă fiindu-i Dorinel Vulpe. Între cei doi vecini au mai fost divergenţe verbale, asta în ultimii 10 ani de când aceştia împart aceeaşi scară de bloc. Niciodată nu s-a ajuns însă la agresiuni fizice, cum s-a întâmplat pe data de 10 octombrie 2018 când Safaliu, cu nişte muncitori, s-a apucat să toarne beton de jur împrejurul garajului, proprietate personală. În zonă, spune cetățeanul, se afla un cârd de găini, păsări ce-i aparţineau lui Dorinel Vulpe, respectivul având nişte coteţe lângă garaj. Păsările intrau însă pe zona unde se turnase beton, motiv pentru care muncitorii, care prestau lucrarea, i-ar fi cerut proprietarului să-l roage pe posesorul acestora să le închidă, pe timpul cât lucrau.

Ușh găini că vine pumnul!
Safaliu povestește că l-ar fi rugat astfel pe Vulpe să-și închidă păsările, asta după ce iniţial i-ar fi comunicat cerinţa nevestei vecinului său. Mai mult, vecinul spune că s-a adresat şi poliţiștiştilor din Bustuchin, cu o zi înainte de incident, blocul fiind la mică distanţă de postul de poliţie, rugându-i să vorbească cu Vulpe pentru păsările acestuia. Unul dintre agenţi i-ar fi promis sprijin lui Safaliu, dar nu s-a și prezentat la locul lucrării. Vecinul l-a rugat atunci pe Vulpe să rezolve problema, în schimb spune că s-a trezit lovit de acesta în faţă.“Vulpe s-a făcut că duce nişte gunoi la toberon şi a venit prin spatele meu, eu fiind în spatele garajului. Am avut un schimb de replici, finalizate cu lovirea mea cu un corp dur. M-a umplut de sânge pe faţă, dar din lovitură m-am dezechilibrat şi am căzut la pământ. A tăbărât apoi deasupra mea cu pumnii şi picioarele. M-am ridicat cu greu iar soţia a chemat poliţia. Eu am ajuns apoi la spital unde am primit îngrijiri medicale”, spune Simion Safaliu.

Și victima, dar și agresorul, la legist!
Medicul legist i-a dat acestuia 8-9 zile de îngrijiri medicale, considerând că avea “leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp dur”. Mai exact, victima s-a ales cu fractură osoasă nazală şi multe alte complicaţii. Are o rană deschisă pe mâna stângă, care este jumătate tumefiată, iar mai jos de ochiul stâng are și acum o vânătaie serioasă. Safaliu nu este însă singurul care s-a adresat medicului legist, a făcut-o și cel pe care acesta îl numește agresor, cel din urmă încercând astfel să demonteze acuzele făcute de vecin, în fața polițiștilor, la adresa sa. Poliţiştii au deschis dosar penal în această cauză, dar, doar pentru faptă, spun reprezentanții IPJ Gorj-Biroul de Presă, dar este necesar ca victima să facă și o plângere la adresa agresorului, lucru pentru care Safaliu are la dispoziție încă 80 de zile. În ceea ce-l privește pe Vulpe, acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de acuzațiile ce i se aduc de vecinul Safaliu.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here