Localele câștigate tot de PSD! Schimb de primării între liberali și social-democrați

421

PSD a câștigat în majoritatea primăriilor din județ, la acest scrutin al alegerilor locale. Social-democrații au înroșit Târgu-Jiul, Cătunele,Căpreni, Brănești, Glogova, Jupânești, Cărbuneștiul, Turceniul, Țicleniul, Bălănești, Scoarța, Lelești, Turburea, Bumbești-Pițic, Negomir, Logrești, Tismana, Dragotești, Telești, Bustuchin, Runcu, Stoina, Vladimir, Baia de Fier, Mătăsari, Slivilești, Urdari, Aninoasa, Bărbătești, Săcelu, Drăguțești, Licurici, Dănciulești, Peștilani, Logrești, Ionești, Plopșoru, Schela și Polovragi.
Au pierdut însă: Alimpeștiul, la Stejari, Bălești, Fărcășești, Prigoria, Berlești și Văgiulești. Liderii PSD erau însă optimiști și așteptau finalizarea numărătorii voturilor.
“Ne pregătim să fim aceiaşi, ca de obicei, capabili să reluăm cu responsabilitate în majoritatea localităţilor din judeţul Gorj administraţia publică locală şi judeţeană, dar mai multe detalii legate de rezultatele pe care le vom obţine în această seară vom afla mâine dimineaţă, ca să spunem clar şi numărul de consilieri pe Consiliul Judeţean, ne interesează foarte mult şi preşedintele va fi ales de o majoritate”, a spus Ion Călinoiu. Acesta a mai afirmat că în municipiul Târgu-Jiu s-a înregistrat o nouă victorie a candidatului social-democrat, punctând însă că există o diferenţă de aproximativ 10 procente faţă de prezenţa la vot înregistrată la alegerile din 2012.
PNL-ul a câștigat, în schimb, Motru, Crasna, Roșia de Amaradia, Băleștiul, Bâlteniul, la Alimpești, la Novaci, Bumbești-Jiu, Cîlnic, Prigoria, Dănești, Stănești și Ciuperceni.
PMP a obținut două primării, una PSD la Stejari, și una PMP la Padeș.
ALDE ar fi câștigat Primăria Rovinari, în timp ce PRU a obținut Primăria Mușetești.
La nivelul judeţului Gorj s-a înregistrat o prezenţă la vot de 56,15% corespunzătoare unui număr de 170.290 votanţi, iar în municipiul Târgu-Jiu 29.007 de persoane şi-au exprimat opţiunea de vot, procentul fiind de 38,31%.
Incidentele au fost minore.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here