Livrările de cărbune către UATAA Motru, încă sistate

269

uataaAutorităţile locale ale municipiului Motru au dat ca sigură reluarea livrărilor de cărbune de la SNLO către SC UATAA Motru SA. Acest anunţ a fost făcut de primarul Dorin Hanu, după ce au avut loc runde de negocieri şi discuţii între acesta şi conducerea SNLO, după şedinţa incendiară a Consiliului Judeţean în care se punea problema siguranţei desfacerii cărbunelui.

Până ieri la ora prânzului, livrările de cărbune nu au fost reluate, amănunt care îl îngrijora foarte tare pe primarul Dorin Hanu. La sfârşitul săptămânii trecute, Ion Călinoiu i-a însoţit pe Dorin Hanu şi Ilie Schinteie, directorul demisionar al SC UATAA SA Motru, la Bucureşti, la minister, unde, conform spuselor primarului, s-au identificat sumele care urmează să fie acordate de ministere pentru achitarea lucrărilor la grupul de cogenerare, instalat la SC UATAA SA Motru. Ar fi vorba de 4.100.00 de lei, care reprezintă diferenţa de cost necesar achitării facturii montării turbinei, dar şi de alţi bani necesari întregului proces de retehnologizare a uzinei termice.

Hanu era supărat şi pentru blocarea bugetară pe care primăria o resimte ca urmare a dispoziţiilor guvernamentale privind achitarea de către SNLO a datoriilor către autorităţile locale. În felul acesta, Guvernul, în loc să reglementeze combaterea crizei economice, ia măsuri prin care aduce toate primăriile din zonele miniere în incapacitate de plăţi şi le blochează concomitent toate proiectele.

Hanu a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu Dan Burlan pentru a debloca măcar livrările de cărbune pentru apă caldă, însă acesta n-a răspuns, semn că a promis, dar nu se poate!

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here