Livrarea tabletelor pentru elevi, finalizată în 23 de județe. În Gorj au fost livrate doar 43% dintre tabletele cerute

843

Ministrul Educației și Cercetării a anunțat că procesul de livrare a tabletelor pentru elevi s-a încheiat, la începutul acestei săptămâni, în 23 de județe din țară și în București. Gorjul nu se numără însă printre aceste județe.

Potrivit ministrului Educației, procesul de livrare a tabletelor s-a încheiat în județele: Argeș, Mureș, Ilfov, Brașov, Prahova, Harghita, Sibiu, Teleorman, Dâmbovița, Alba, Covasna, Călărași, Ialomița și Giurgiu, Neamț, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Cluj, Sălaj, Botoșani, Bacău, precum și în municipiul București. Până acum, au fost livrate, în total, 199.473 de tablete, luând în considerare și procentele din județele în care livrarea continuă. Unul dintre aceste județe este Gorjul. În județul nostru, o primă tranșă de 1680 de tablete, destinate elevilor care nu au acces la procesul educativ online, a ajuns pe 29 noiembrie. Conform graficului publicat de Ministerul Educației și Cercetării, cele 1680 de tablete ar reprezenta circa 43% din numărul total de dispozitive necesare.
Deocamdată, nu se știe exact când va ajunge următoarea tranșă de tablete pentru elevii din Gorj. Reamintim că, la nivelul județului nostru, au fost identificați circa 4000 de elevi care nu au acces la dispozitivele necesare participării la cursuri online. Alți aproximativ 3700 de elevi nu au acces la internet.
ROXANA LUPU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here