Lista cu beneficiarii de ANL-uri din Târgu-Jiu, pe ultima sută de metri

983

60 de locuinţe ANL din Târgu-Jiu vor fi repartizate în viitorul apropiat solicitanţilor, lista cu beneficiarii eligibili urmând a fi publicată cel mai târziu în cursul săptămânii viitoare.

Cele 40 de locuinţe ANL, construite recent în cartierul Narciselor din municipiul Târgu-Jiu, vor fi repartizate curând beneficiarilor, după ce lista cu aceştia din urmă va fi publicată de municipalitate şi, ulterior, aprobată în Consiliul Local. Acestor spaţii li se mai adaugă alte 20 de unităţi locative care au fost eliberate de foştii locatari din diverse motive. “În acest moment suntem aproape gata cu verificările dosarelor depuse. Deja se conturează lista finală care va fi publicată în perioada imediat următoare. După publicare va exista un termen de depunere a eventualelor contestaţii. Prin dispoziţia primarului va fi numită la vremea respectivă o comisie de soluţionare a acestor contestaţii, iar apoi lista finală va fi aprobată în Consiliul Local. Odată cu emiterea hotărârii, pot fi emise şi repartiţiile. Vor fi luate în calcul la repartizare inclusiv cele 40 de locuinţe din zona Narciselor chiar dacă ele încă nu sunt gata, dar vor putea fi date în folosinţă în perioada următoare. Pe lângă aceste 40 de locuinţe, mai avem în jur de 20 de locuinţe din celelalte blocuri ANL care au fost eliberate începând cu anul trecut, o parte din ele în urma unor procese de evacuare pornite de administratorul acestor locuinţe, adică Edilitara Public, iar de cealaltă parte avem locuinţele devenite libere prin rezilierea contractelor, deoarece persoanele respective şi-au cumpărat o locuinţă ori s-au mutat din oraş şi nu mai au nevoie. Deci toate aceste locuinţe vor intra în repartizare. A fost verificat fiecare dosar în parte, mai avem foarte puţine pe care le verificăm cu sprijinul Poliţiei Locale. E vorba de deplasări la locaţiile unde solicitanţii declară că locuiesc. Sper să putem publica vineri această listă. În cazul în care nu va fi finalizată vineri, probabil că în perioada de după 1 mai cu siguranţă va fi publicată. Lucrăm şi la dosarele pentru locuinţe sociale chiar dacă în momentul de faţă nu avem foarte multe locuinţe sociale disponibile. Aceeaşi procedură va fi urmată şi pentru aceste locuinţe sociale: se publică liste preliminare, se primesc şi se analizează contestaţiile, se aprobă în Consiliul Local şi apoi se pot repartiza. Listele acestea vor fi valabile pentru acest an. Anul următor se va stabili noua ordine de prioritate în cazul în care vor fi luate în calcul şi dosarele care au fost depuse în acest an. Pentru ANL şi pentru locuinţe sociale se iau în calcul dosarele care au fost depuse până la 31 decembrie 2017, nu şi cele pe anul acesta”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunitară.

Veşti bune de la primarul Romanescu!
Legat de continuarea programului de construire de locuinţe destinate tinerilor, primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat, ieri, faptul că în cursul zilei de marţi a fost semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale privind construirea a încă 40 de unităţi locative de tip ANL. “Ieri (n.r. marţi) am semnat contractul pentru încă 40 de noi locuinţe ANL. Asta înseamnă că după ce am pus la dispoziţie suprafaţa de teren tot în cartierul Narciselor, deja a fost semnat contractul şi anul acesta noi sperăm să primim finanţarea spre a trece la licitaţia şi a putea demara construcţia de încă 40 de locuinţe”, a precizat edilul Romanescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here