Lista centrelor de testare pentru gorjenii care vor să plece în Grecia

1354

Ministerul Sănătății a publicat lista centrelor acreditate pentru efectuarea testelor PCR pentru Covid-19, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să călătorească în Grecia. Este vorba despre 113 centre de testare din toată țara, atât de stat, cât și private, iar lista include și adresele și numerele de telefon ale acestora. În Gorj, testele pentru Covid-19 vor fi făcute de Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Lista poate fi găsită pe site-ul Ministerului Sănătății.
Toți cetățenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, în scop turistic, sunt obligați, începând cu 15 iulie, ora 6.00, să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.
Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conțină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărții de identitate sau ale paşaportului persoanei respective. De asemenea, este obligatorie completarea unui formular electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră pe teritoriul Greciei cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia.
Acum, autoritățile elene au suspendat, până marți, emiterea de formulare pentru deplasarea terestră prin vama Kulata.
Turiștii care au completat deja formularul vor putea tranzita rutier granița Greciei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here